22.11.19

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης της Κατάληψης Πάτμου & ΚαραβίαΗ Κατάληψη Πάτμου & Καραβία, αποτελεί τη μακροβιότερη κατάληψη χώρου πρασίνου, λειτουργεί αδιάληπτα από τον Απρίλιο του 1989, όντας ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στα Πατήσια.

Οι συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο έθεσαν και συνεχίζουν να θέτουν, δύο βασικούς στόχους.:
  1. Τον αυτοδιαχειριζόμενο χαρακτήρα
  2. Τον πολυπολιτιστικό χαρακτήρα
Καταφέραμε να χαρακτηριστεί το κτήριο διατηρητέο και ο περιβάλλοντας χώρος ως χώρος πρασίνου. Μέσα σε αυτό το χώρο πραγματοποιούνται αναρίθμητες πολιτιστικές και περιβαλλοντικές,  εκδηλώσεις και αποτελεί τόπο συνάντησης και συνδιαμόρφωσης ποικίλλων, πολύμορφων και πολυδιάστατων κοινωνικών θεμάτων.
Στις 25/10/2019 η ΚΤΥΠ ΑΕ «θυμήθηκε» την αξιοποίηση του χώρου κοινοποιώντας μας εσωτερικό έγγραφο που ζητά την άμεση εκκένωση του με καταληκτική ημερομηνία τις 25/11/2019.
Οι κάτοικοι που μετέχουμε στην αυτοδιαχείριση,και την αυτοοργάνωση του,  έχουμε δώσει με την καθημερινή μας παρουσία αγώνες για τη διατήρηση του χώρου ως έχει (γιατί είναι χαρακτηριστικό και πολύ αξιόλογο δείγμα εξοχικής κατοικίας των αρχών του αιώνα, με ενδιαφέρουσα μορφολογική σύνθεση και ογκοπλαστική διάρθρωση).
Η παρέμβαση μας σήμαινε προσωπικό χρόνο, ενέργεια, δουλειά, οικονομική στήριξη και περιφρούρηση ώστε να είναι διαθέσιμος στην τοπική κοινωνία ως μία όαση στην έρημο των αντιξοοτήτων της μεγαλούπολης. Σε μία γειτονιά γεμάτη τσιμέντο η όαση αυτή αποτελεί αίτημα και απαίτηση των κατοίκων της περιοχής και δεν μπορεί να παραδοθεί σε αλλότριες χρήσεις.
Η δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση έρχεται σε αντίθεση με τυχόν μορφές αξιοποίησης που καταπατούν αυτή τη συνθήκη.
Απαιτούμε ο χώρος αυτός να παραμείνει ως έχει με τη διαχείρισή του στην ευθύνη των κατοίκων,
Καλούμε στο χώρο σε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 25/11/2019 στις 12.00μμ..

Κατάληψη Πάτμου & Καραβία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.