13.11.19

ΕΛΑΜίτης κατηγορήθηκε για υπόθεση παροχής «προστασίας»Οδηγείται στο δικαστήριο στις 7 Μαΐου, μαζί με άλλα τρία πρόσωπα

Πολιτικές προεκτάσεις παίρνει η υπόθεση παροχής προστασίας που διαπράχθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2019 στην Πύλα.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας, άτομο που εμπλέκεται στη σοβαρή υπόθεση παροχής προστασίας έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων, φαίνεται να έχει άμεσες πολιτικές διασυνδέσεις με το ΕΛΑΜ.
Ο 42χρονος συνελήφθη πριν λίγες εβδομάδες ενώ καταζητούνταν άλλα τρία πρόσωπα, ηλικίας 32 και 41 χρόνων, τα οποία τελικά συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν κι αυτά ως ύποπτα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, απαίτηση περιουσίας με απειλές, εκβίαση, απειλή βιαιοπραγίας και παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β.
100 ευρώ τη νύχτα για προστασία
Οι συλλήψεις έγιναν μετά από καταγγελίες ενός ιδιοκτήτη internet café και ενός διαχειριστή καφενείου στην Πύλα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στις 31 Ιανουαρίου μετέβησαν στα υποστατικά τους 10–12 άτομα και τους ζήτησαν όπως δίνουν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ τη νύχτα για προστασία.
Όταν οι δύο παραπονούμενοι αρνήθηκαν να πράξουν κάτι τέτοιο, τα άτομα τους απείλησαν ότι θα προκαλέσουν ζημιά στην περιουσία τους και στους ίδιους. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον των τεσσάρων ατόμων, τα οποία και συνελήφθησαν.
Ο 42χρονος ΕΛΑΜίτης από την επαρχία Λάρνακας οδηγήθηκε στο δικαστήριο, κατηγορήθηκε χωρίς να παραδεχθεί και αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ, ενώ το όνομά του τέθηκε στον κατάλογο των ατόμων που απαγορεύεται η έξοδος από την Κύπρο.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αρχίζει στις 7 Μαΐου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου θα παρουσιαστούν ως συγκατηγορούμενοί του και τα άλλα τρία πρόσωπα.
Θορυβήθηκε το ΕΛΑΜ
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρώτος συλληφθείς φαίνεται να έχει ενεργή εμπλοκή στη δράση του ΕΛΑΜ στη Λάρνακα και να διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις με ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Η ηγεσία του ΕΛΑΜ έχει θορυβηθεί από τη σύλληψη και τις αποκαλύψεις που έγιναν για τη δράση του στελέχους της.
Στο μεταξύ, να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση από πλευράς του ΕΛΑΜ, είτε σε επαρχιακό, είτε σε κεντρικό επίπεδο, η οποία να διαχωρίζει τη θέση της από τον εν λόγω ΕΛΑΜίτη. Ούτε πρόκειται να υπάρξει τέτοια ανακοίνωση, αφού το εν λόγω άτομο έχει άριστες σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής.

Γράφει: Γιάννης Κακαρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.