21.11.19

Πάτρα: Συγκλόνισε το δικαστήριο η 81χρονη Σύρια πρόσφυγας – “Θέλω να πάω στο παιδί μου”Οι συλλήψεις αλλοδαπών στο λιμάνι της Πάτρας που επιχειρούν με πλαστά έγγραφα να φύγουν παράνομα στην Ιταλία,  είναι πολλές και καθημερινές.
Πρόσφατο περιστατικό που προκάλεσε αίσθηση, η σύλληψη μιας 81χρονης Σύριας στο λιμάνι της Πάτρας, η οποία επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με πλαστά έγγραφα. Όπως απεδείχθη, η ηλικιωμένη ήθελε να πάει στη Γερμανία για να δει το μοναδικό εν ζωή παιδί της. Συνελήφθη μαζί με έναν 34χρονο στο λιμάνι το Σάββατο 16 Νοεμβρίου σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου.
Η ηλικιωμένη ήταν σε κατάσταση σοκ. Όπως είπε έχει χάσει όλα της τα παιδιά στον πόλεμο και το μόνο που ήθελε ήταν να αγκαλιάσει το μοναδικό της πλεον παιδί που ζει στη Γερμανία κι ας άφηνε εκεί…την τελευταία της πνοή. 
Η τραγική μάνα αποφάσισε να κάνει το ίδιο ταξίδι “για να τον δω κι ας πεθάνω στην αγκαλιά του” όπως είπε στο δικαστήριο.
Με πολλούς κόπους κατάφερε να φθάσει στην Ελλάδα. Στην Αθήνα εντόπισε πατριώτες της ώστε να την κατευθύνουν και να μάθει το επόμενο βήμα που έπρεπε να κάνει. Ταξίδεψε στην Πάτρα με έναν 34χρονο ομοεθνή της, ελπίζοντας οτι θα  μπορέσει να ταξιδέψει για Ιταλία. Δεν τα κατάφερε όμως αφού οι λιμενικοί διαπίστωσαν την πλαστότητα των εγγράφων της και τη συνέλαβαν το απόγεμα της Παρασκευής. Στο λιμεναρχείο οι ένστολοι της φέρθηκαν με ευαισθησία και φρόντισαν όσο ήταν δυνατό να απαλύνουν τον πόνο της.
Η Σύρια 81χρονη συνελήφθη και κρατήθηκε μέχρι χθες, οπότε η υπόθεσή της εκδικάστηκε και αφέθηκε ελεύθερη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.