6.11.19

Αποκάλυψη: 33 εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ έχουν αποσπασθεί στη Χρυσή ΑυγήΤην αποκάλυψη ότι 33 εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών έχουν αποσπασθεί – και παραμένουν ακόμα και σήμερα - στη Χρυσή Αυγή, έκανε συνδικαλιστική παράταξη του φορέα.

Σύμφωνα με το Reader.gr σε συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ελέχθη μεταξύ άλλων ότι στην Αθήνα, από ένα στόλο περίπου 2.000 λεωφορείων εκτελούν δρομολόγια λιγότερα από 850.
Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το σημείο της ανακοίνωσης της παράταξης «Ενότητα» του ΟΑΣΑ, την οποία εξέδωσαν μετά τη συνάντηση, το οποίο αναφέρει ότι «Τεράστιο ζήτημα είναι η ορθή κατανομή προσωπικού. Σε πολλούς τομείς το προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά ενώ σε άλλους τομείς υπάρχει πλεόνασμα. Υπάρχει έλλειψη οδηγών αφού εκατοντάδες οδηγοί είναι εκτός υπηρεσίας με ιατρικές βεβαιώσεις ανικανότητας ενώ υπάρχουν δεκάδες εργαζόμενοι αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία.Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόσπαση, ακόμη και σήμερα 33 εργαζομένων στη Χρυσή Αυγή!».
«Ζητήσαμε την ομαλοποίηση των συγκοινωνιών σ’ έναν φορέα δυναμικό, λειτουργικό και αποτελεσματικό για να σταματήσουν επιτέλους οι ορδές στελεχών, διορισμένων διοικήσεων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που επιβιώνουν από την πολυδιάσπαση του φορέα. Τέλος απαιτήσαμε την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων που έχουν υπογραφεί» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.