3.10.19

Γιάννενα: Yποδοχή με πέτρες σε πρόσφυγεςΈνταση και πετροπόλεμος επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης (1/10) κατά την άφιξη στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά 82 προσφυγών από τη Μόρια, με τα πνεύματα να ηρεμούν μετά από την παρέμβαση της αστυνομίας.


Οι 82 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια έφτασαν στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά, λίγο μετά τις 15.00, στο πλαίσιο της επιχείρησης αποσυμφόρησης του νησιωτικού hot spot.

Με αφορμή την άφιξη των νέων προσφύγων και μεταναστών, μια μικρή ομάδα 30 περίπου ατόμων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας κλείνοντας την είσοδο του καταυλισμού μ’ έναν μεγάλο κορμό δέντρου.
Οι αστυνομικές δυνάμεις πριν φτάσουν τα τρία λεωφορεία από τον Πειραιά άνοιξαν την είσοδο του καταυλισμού, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να οπισθοχωρούν.
Στην συνέχεια υπήρξε σκηνικό περιορισμένης έντασης όταν κάποιοι εξ αυτών πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, με την τάξη ωστόσο να επανέρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όμως κατά την άφιξη των νέων προσφύγων και μεταναστών προκλήθηκε ένταση με με έντονους διαπληκτισμούς και πετροπόλεμο και με κάποιους εξ αυτών να πετούν πέτρες στο εσωτερικό του καταυλισμού αλλά και σε ένα από τα τρία λεωφορεία προκαλώντας υλικές ζημιές.
Μάλιστα η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.
Τα πράγματα πλέον έχουν ηρεμήσει και οι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στη Δομή, ενώ στο χώρο παραμένει η διμοιρία των ΜΑΤ και η ηγεσία της Αστυνομίας.
Στις αρχές Σεπτέμβρη 206 ακόμη άτομα από την Μόρια έφτασαν και εγκαταστάθηκαν στον Κατσικά, ενώ 36 μεταφέρθηκαν στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.