13.10.19

Ρατσιστικός οχετός της ΟΝΝΕΔ σε επιστολή προς τον Χρυσοχοΐδη


Με επαίσχυντο λόγο και αποκρουστικές διατυπώσεις που θυμίζουν ακροδεξιά ρητορική επιπέδου Χρυσής Αυγής  η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης διατυπώνει την αντίθεσή της στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ.

Στην επιστολή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τα μέλη της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας αναπαράγουν τα πιο ρατσιστικά στερεότυπα σημειώνοντας ότι η παρουσία προσφύγων και μεταναστών «θα προσελκύσει εγκληματίες» και πως «ακόμη και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα;».
Βέβαια, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν σταματάει εδώ και κάνει λόγο για το ενδεχόμενο εμφάνισης πανδημιών όπως η φυματίωση και η ευλογιά, ενώ ξεπερνάει κάθε όρια όταν αναφέρει ότι οι ανήλικοι μετανάστες θα πειράζουν σεξουαλικά τα κορίτσια γιατί «τις θεωρούν χαλαρών ηθών λόγω διαφορετικού ντυσίματος».
«Θα πρέπει κι εμείς για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας να τους φορέσουμε μαντίλες; Δεν θα δεχτούμε την αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Φθάνουν, μάλιστα, στο πλέον αβίαστο συμπέρασμα ότι αν ο αριθμός των παιδιών μεταναστών είναι παραπάνω ανά τάξη τότε «τα δικά μας παιδιά είναι καταδικασμένα να μην μάθουν γράμματα».
Για την απαράδεκτη επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης τοποθετήθηκε ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για «αίμα και τρόφιμα “μόνο για Έλληνες”».
Η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι στην επιστολή «είναι συγκεντρωμένα όλα τα ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την κοινωνία μας». 
«Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης απαιτεί τον αποκλεισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Είναι τέτοιο το μίσος τους, που φτάνουν στο σημείο να επικρίνουν ακόμα και τους ανήλικους πρόσφυγες που έχουν βιώσει την φρίκη του πολέμου προβαίνοντας στην εξής αποκρουστική διατύπωση: “Ακόμα όμως και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει στην πραγματικότητα  ψυχή ανηλίκου; Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα”;» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλήγοντας η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει «η υποκρισία του δήθεν κεντρώου και προοδευτικού προφίλ που επιχειρεί πάση θυσία να στήσει ο αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, για το κόμμα του, κατέρρευσε με πάταγο. Η θλιβερή αυτή εξέλιξη τον υποχρεώνει να λογοδοτήσει άμεσα για αυτές τις χυδαιότητες. Το οφείλει πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία που γίνεται αποδέκτης του δηλητηρίου των κομματικών του οργανώσεων».
Αναλυτικά η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.