1.10.19

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η συλλέκτρια ανθυπαστυνόμος και οι «βόλτες» των χρυσαυγιτών

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρώτη του επαφή με τη Χρυσή Αυγή ήταν, όπως ανέφερε, όταν πήγε στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας για να του βρουν δουλειά. Τότε, όπως υποστήριξε, είχε μιλήσει με το Γιώργο Πατέλη, ο οποίος του είχε προτείνει να εργαστεί σε βενζινάδικο, πρόταση που δεν αποδέχθηκε καθώς ήταν μακριά του.
«Αποφάσισα να είμαι υποστηρικτής, να πηγαίνω σε τοπικές οργανώσεις και να παρακολουθώ τα δρώμενα. Μου άρεσε που συναναστρεφόμουν με Έλληνες»,τόνισε ο κατηγορούμενος.
Πρόεδρος: Το «πας μη Έλλην βάρβαρος» σας εκφράζει;
Κατ: Ναι βέβαια.
Πρόεδρος: Ο μαίανδρος τι νόημα έχει;
Κατ: Είναι σύμβολο της Χρυσής Αυγής
Πρόεδρος: Τον είχατε σπίτι σας;
Κατ: Ναι στη ντουλάπα μου.
Ο κατηγορούμενος περιέγραψε και εκτενώς την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο «Cointreau», ιδιοκτησίας Καμερουνέζου αναφέροντας «πήγαμε τη νύχτα, σπάσαμε τη τζαμαρία και πετάξαμε ένα στουπί με βενζίνη. Ήταν πολύ προκλητικός, συνέβαιναν συνέχεια έκτροπα έξω από το μαγαζί του».
Σε ερώτηση της έδρας για περιπολίες του με αλλά άτομα στην περιοχή, προκαλώντας φόβο στους αλλοδαπούς, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Δεν ήταν περιπολίες, ήταν βόλτες, για να δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες. Πηγαίναμε τέσσερα άτομα στη γειτονιά, μιλούσαμε με τον κόσμο, γιατί ήταν φοβισμένοι. Προσπαθούσαμε να φτιάξουμε την παρέα της γειτονιάς. Η Χρυσή Αυγή δεν είχε ρατσιστικές απόψεις. Υποστήριζε ότι πρέπει να υπάρχει μια ποσόστωση και ότι οι αλλοδαποί πρέπει να έχουν νόμιμα έγγραφα. Δεν μπορεί στα Κάτω Πατήσια να υπάρχουν 30 Έλληνες και 130 μετανάστες. Αλλιώς να πάμε κι εμείς αλλού».
Στη συνέχεια, απολογήθηκε η ανθυπαστυνόμος Βενετία Ποπορη, που κατηγορείται ότι έδινε πληροφορίες στη Χρυσή Αυγή. Η κατηγορούμενη ανέφερε πως ήρθε σε επαφή με το κόμμα μόνο μια φορά, μετά τις εκλογές του 2012, ζητώντας να μεταταχθεί στη φύλαξη βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Για τα πολλά φυσίγγια, αλλά και άλλα αντικείμενα, όπως σιδερογροθιές και μαχαίρια που βρέθηκαν στο σπίτι της υποστήριξε πως «τα φυσίγγια είχαν περισσέψει από εξάσκηση στη σκοποβολή που είχα κάνει αρκετές φορές. Οι δυο σιδερογροθιές και τα μαχαίρια ήταν καθαρά συλλεκτικά».

Πηγη: https://www.newsit.gr/egklhma/diki-xrysis-aygis-i-syllektria-anthypastynomos-kai-oi-voltes-ton-xrysaygiton/2883825/?fbclid=IwAR0puBQFw2jM6f77rv_eY1A6QW7JRU5HQ_GrsUa1LM6fSekVRbtEcPvOPiU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.