2.10.19

Χονγκ Κονγκ: πραγματικά πυρά εναντίον διαδηλωτών

Κάθε προηγούμενο ξεπερνά το κύμα καταστολής ενάντια στο κίνημα για τα δημοκρατικά δικαιώματα στο Χονγκ Κονγκ. Σήμερα, 1 Οκτώβρη, στα πλαίσια των διαδηλώσεων του κινήματος για τα δημοκρατικά δικαιώματα που οργανώθηκαν με την αφορμή της επετείου από τα 70 χρόνια από την κινεζική επανάσταση, οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με τη χρήση πραγματικών πυρών εναντίον των διαδηλωτών!
Παρά την απαγόρευση, ο λαός του Χονγκ Κονγκ ξαναβγήκε σήμερα στους δρόμους, ενάντια στο αυταρχικό κινεζικό καθεστώς του Σι Τζινπίνγκ και της τοπικής του μαριονέτας, Κάρι Λαμ. Αυτή τη φορά, πέρα από τις αντλίες νερού και τη βροχή από χημικά, το κίνημα βρέθηκε αντιμέτωπο και με τις σφαίρες της αστυνομίας. Ένας φοιτητές τραυματίστηκε από σφαίρα στο στήθος και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Την ίδια ώρα, το κινεζικό καθεστώς «τιμούσε» την επανάσταση με επιβλητική στρατιωτική παρέλαση.

Το μαζικό κίνημα που διεκδικεί δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες στο Χονγκ Κονγκ συνεχίζεται απτόητο εδώ και μήνες, παρά τις ψεύτικες υποσχέσεις, τις απειλές και τη σκληρή καταστολή. Την ίδια ώρα, το καθεστώς του Σι Τζινπίνγκ, που φοβάται πλέον περισσότερο από ποτέ την εξάπλωση των διεκδικήσεων στην κινεζική ενδοχώρα, εντείνει την προκλητική του στάση και μάλιστα στην επέτειο της ηρωικής κινεζικής επανάστασης, αμαυρώνοντας την ιστορία της. 
Τα σημερινά γεγονότα δε μπορούν να μείνουν αναπάντητα, ούτε από τον αγωνιζόμενο λαό του Χονγκ Κονγκ, ούτε από τους λαούς του υπόλοιπου πλανήτη! Το κίνημα στο Χονγκ Κονγκ διεκδικεί τα αυτονόητα: το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, στη διαμαρτυρία, στο συνδικαλισμό! Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ την έμπρακτη αλληλεγγύη μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.