26.10.19

Τέλος στη δίωξη Γερμενή για την επίθεση κατά Καμίνη


Στην οριστική λύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, γνωστού και ως "Καιάδα", για την επίθεση κατά του τέως Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, αποφάσισε η ελληνική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το news247.gr.

Πρόκειται για ακόμα μία δικογραφία που πέφτει "θύμα" του νέου Ποινικού Κώδικα.
Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, με τον Γ. Γερμενή, που σήμερα κατηγορείται και για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, να είναι παρών στη δικαστική αίθουσα. Ωστόσο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο δεν μπήκε στην ουσία του περιστατικού, εξαιτίας του νέου Ποινικού Κώδικα. Σύμφωνα με το δικαστήριο, έπρεπε να παύσει υφ’ όρων η ποινική δίωξη, καθώς με το νόμο 4411/2016 εξαλείφεται το αξιόποινο των πλημμελημάτων που τελέστηκαν μέχρι τις 31.3.2016, κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) έτη ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές.
Το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβη με το νέο Ποινικό Κώδικα περιλαμβάνεται σε αυτά, με αποτέλεσμα να λήξει η δίωξη για το χρυσαυγίτη βουλευτή. Από την πλευρά του, ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας, που πρωτόδικα είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, ανέφερε μέσω του δικηγόρου του ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, δηλώνοντας αδυναμία να παρασταθεί σε αυτό το στάδιο στη διαδικασία.
Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε καταδικάσει το Γιώργου Γερμενή σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή για το επεισόδιο που είχε λάβει χώρα το Μάιο του 2013. Συγκεκριμένα, η κατηγορία αφορούσε στην είσοδο του τότε βουλευτή σε εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων στον «Κόμβο Αλληλεγγύης», στο πρώην Φρουραρχείο στη συμβολή των οδών Φιλαδελφείας και Δομοκού, όπου εξύβρισε και επιχείρησε να χτυπήσει το Γιώργου Καμίνη. Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής είχε ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς φρουρούς του δημάρχου, ενώ λίγο καιρό νωρίτερα, ο δήμαρχος Αθηναίων είχε απαγορεύσει το συσσίτιο «μόνο για Ελληνες» που επιχείρησε να διοργανώσει η Χρυσή Αυγή στην πλατεία Συντάγματος.
Ο Γ. Γερμενής έχει ήδη απολογηθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση για την εγκληματική οργάνωση. Σε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κατηγορούμενος είχε μιλήσει για δύο παρέες που χτυπήθηκαν με αποτέλεσμα «να χαθεί ένας νέος άνθρωπος, ένας χριστιανός». Όπως ανέφερε, «μέχρι σήμερα δεν έχω καταλήξει τί εχει γινει. Δύο παρέες τσακώνονταν και ένας ηλίθιος (σ.σ. Ρουπακιάς) έκανε αυτό που δεν έπρεπε. Ένα τέτοιο πράγμα έστειλε το κόμμα στα κάτεργα», ενώ υποστήριξε πως η δίωξή του είναι πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.