7.10.19

Κάτοικοι Πεντέλης: Κυρία Δήμαρχε Πεντέλης τι φοβάστε από 200-300… παιδιά;
Την αντίθεσή τους στην αρνητική στάση που τηρεί η δήμαρχος Πεντέλης και την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν τα ανήλικα παιδιά προσφύγων και μεταναστών για «να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να μην υποστούν ρατσισμό με κανένα τρόπο» διαμηνύουν κάτοικοι του δήμου Πεντέλης με ανοιχτή επιστολή τουςΥπενθυμίζεται πως, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του υπουργείου Εργασίας για την παραχώρηση κτίριο που αποτελούσε πτέρυγα του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια για τη στέγαση ανήλικων μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου, η δήμαρχος Πεντέλης έχει επιδοθεί σε μία εκστρατεία διαμαρτυρίας, διαμαρτυρόμενη που τα παιδιά θα βρίσκονται εντός αστικού ιστού, ενώ αμφισβητεί ακόμα και το εάν θα είναι πράγματι ανήλικα.
Η επιστολή των κατοίκων δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό. Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:
Με μεγάλη μας έκπληξη ακούσαμε τις δηλώσεις της κ. Δήμητρας Κεχαγιά, δημάρχου Πεντέλης στο Θέμα 104,6 για την απόφαση του Γιάννη Βρούτση, υπ. Εργασίας & Κοιν. υποθέσεων να στεγαστούν σε πτέρυγα του Αμαλία Φλέμινγκ 200-300 προσφυγόπουλα, στα πλαίσια του να αποσυμφορηθούν σε ένα βαθμό τα νησιά του Αιγαίου και να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες προσφυγικές ροές του τελευταίου διαστήματος.
Το Αμαλία Φλέμινγκ είναι ένα δημόσιο κτήριο, πρώην νοσοκομείο, το οποίο στα χρόνια της λιτότητας των μνημονίων έκλεισαν οι περισσότερες κλινικές του, με αποτέλεσμα να έχει τα περισσότερα κτήρια εγκατελειμένα και αναξιοποίητα.
Σε καμία περίπτωση δεν υπερασπιζόμαστε την κυβέρνηση που εκκαθαρίζει καταλήψεις στέγης που ζούσαν εκατοντάδες πρόσφυγες ομαλά ενταγμένοι την τοπική κοινωνία, με τα παιδιά να πηγαίνουν σε δημόσια σχολεία.
Σε καμία περίπτωση δεν υπερασπιζόμαστε την κυβέρνηση που συνεχίζει τη λιτότητα των προηγούμενων, φέρνοντας νόμους αντεργατικούς που θα πλήξουν τον κόσμο της εργασίας. Και ειδικά ο συγκεκριμένος υπουργός, που ακόμη δεν είχε αναλάβει και εξέδωσε την κατάπτυστη εγκύκλιο που δυσκολεύει αφάνταστα -έως αποκλείει- τη χορήγηση ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Σίγουρα αυτή η κίνηση δε θα λύσει το τεράστιο θέμα της συμφόρησης των νησιών και, εννοείται πρέπει να δούμε τις συνθήκες διαβίωσης τους, τη διατροφή τους, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους, την πρόσβαση τους σε σχολεία. Σας πειράζει τόσο κυρία δήμαρχε που είναι μόνο 150 μ. από σχολεία; Τι φοβάστε κυρία Δήμαρχε; Θα σας μολύνουν τα παιδιά σας;
Κυρία Δήμαρχε, μήπως προτιμάτε τα παιδιά των προσφύγων να πνίγονται στο Αιγαίο ή να καίγονται ζωντανά κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στη Μόρια;
Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στα προσφυγόπουλα, απέναντι σε ρατσιστικές εκφάνσεις σαν της κυρίας δημάρχου, αλλά και της κυβέρνησης του Κούλη και του Βρούτση.
Και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο αυτά τα παιδιά, να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία, να πάνε στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς τους. Να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να μην υποστούν ρατσισμό με κανένα τρόπο.
Εξάλλου συμβιώνουμε για πάνω από 20 χρόνια με τους πρόσφυγες που διαμένουν στην οδό Αγ.Τρύφωνος και με τους οποίους έχουμε άριστες σχέσεις.
Κάτοικοι Πεντέλης


Πηγή:https://thepressproject.gr/katiki-pentelis-kyria-dimarche-pentelis-ti-fovaste-apo-200-300-pedia/?fbclid=IwAR1m4siQ5PvJ0J35JB3ArReFB4KdOO6xevgDp3dsy6Sm3ca4WUrH66PFRBQ#.XZcdl5VFTno.facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.