10.9.19

Κήρυξαν ανεπιθύμητους τους πρόσφυγες στη Φθιώτιδα - «Φυλάνε σκοπιά» για να μην φτιαχτεί κέντρο φιλοξενίας (Photos)


Ως ανεπιθύμητο ανθρώπινο φορτίο εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας που σχεδιάζεται να δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας.

Μετά τις αντιδράσεις στην Νέα Καβάλα Κιλκίς, σειρά παίρνει ο Καραβόμυλος Φθιώτιδας όπου κάτοικοι απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της περιοχής όπου επρόκειτο να δημιουργηθεί νέος χώρος φιλοξενίας προσφύγων.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, κάτοικοι της περιοχής «δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο», ενώ από το βράδυ της Τρίτης «ο Δήμος και οι κάτοικοι έκλεισαν την πρόσβαση στο δρόμο για το στρατόπεδο τοποθετώντας μηχανήματα και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει "Μόρια" η Ανατολική Φθιώτιδα».


«Δεν πιστεύουμε αυτά που λένε περί προσωρινής φιλοξενίας. Ούτε για τον αριθμό των ατόμων. Τα έχουν ξαναπεί και έχουν εκτεθεί. θα φυλάμε σκοπιά όλο το 24ωρο και θα είμαστε εδώ μέχρι να καταλάβουν ότι χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας δεν γίνεται τίποτα», ανέφερε στο Lamiareport κάτοικος της περιοχής.
Κάθετα αντίθετη στη μεθόδευση που έγινε και στη δημιουργία νέου hot spot στην περιοχή, δηλώνει και η νέα Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, η οποία τονίζει ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι ακατάλληλο για Κέντρο Φιλοξενίας. «Δεν είναι δυνατόν σε μια παραλιακή ζώνη που εμείς προγραμματίζουμε να αναπτύξουμε τουριστικά να έρχονται κάποιοι αιφνιδιαστικά με το έτσι θέλω και να λένε θα κάνουμε hot spot. Η βιασύνη, η προχειρότητα και η μεθόδευση με την οποία γίνεται το όλο εγχείρημα δείχνει ότι δεν είμαστε σε καλό δρόμο», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.