23.9.19

Προκαλεί κατηγορούμενος στη #GDtrial: μαχαίρωσα τον Λουκμάν έξι φορές, αλλά ασυναίσθητα!



Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το θύμα τούς εμπόδισε με το ποδήλατο, κλείνοντάς τους τον δρόμο Με την απολογία του ενός εκ των δύο δραστών της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα το 2013 συνεχίστηκε η  για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση είναι ωστόσο εδώ και δύο μήνες ελεύθερος, έχοντας εκτίσει 6,5 χρόνια στη φυλακή. Για ακόμη μία φορά αρνήθηκε ότι είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ενώ υποστήριξε ότι η δολοφονία του Λουκμάν δεν ήταν σχεδιασμένη. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε, ότι το θύμα τούς εμπόδισε με το ποδήλατο και τους έκλεισε τον δρόμο. «Υπήρξε τσακωμός και βρισιές, και στη συνέχεια ο Λουκμάν επιτέθηκε στον συγκατηγορούμενό μου. 


Του έκανε κεφαλοκλείδωμα και τον κρατούσε στο έδαφος. Φοβήθηκα και κατέβηκα να τον βοηθήσω και να τον απεγκλωβίσω» είπε απολογούμενος. Πρόεδρος: Τι σας έκανε να τον χτυπήσετε με μαχαίρι; Κατηγ: Ήταν της στιγμής, έγινε ασυναίσθητα. Τον χτύπησα έξι φορές, αλλά ήταν αδύναμα και αβαθή χτυπήματα. Δεν ήθελα να γίνει αυτό που συνέβη. Αν ήθελα να τον σκοτώσω, θα το είχα κάνει. Η αναφορά του αυτή προκάλεσε έντονη αντίδραση στο ακροατήριο («Μα τον σκότωσες»). 

Πρόεδρος: Δεν προσπαθήσατε να βοηθήσετε μετά το θύμα. Κατηγ: Μόλις τελείωσε η αντιπαράθεση, είχε τις αισθήσεις του. Σηκώθηκε και περπατούσε. Δεν καταλάβαμε ότι έχει πρόβλημα. 
Πρ: Προσπαθήσατε να διαφύγετε, λέει η Αστυνομία.

 Κατηγ: Όχι, πήγαμε στο Σύνταγμα για να στρώσουμε τη μηχανή. Πρ: Γιατί είχατε μαζί σας μαχαίρι; Κατηγ: Το μαχαίρι το είχα μαζί μου για ήταν απαραίτητο εργαλείο για τη δουλειά μου, δούλευα στην Πυροσβεστική. Πρ: Ο φίλος σας γιατί είχε μαχαίρι; Κατηγ: Αυτό δεν το ξέρω. Πρ: Είναι περίεργο αυτό. Κατηγ: Δεν είμαστε πολύ φίλοι, πηγαίναμε καμία φορά βόλτα μαζί, αλλά δεν τον ξέρω καλά. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη. 

Πηγη:https://www.kar.org.gr/2019/09/23/prokalei-katigoroymenos-sti-gdtrial-machairosa-ton-loykman-exi-fores-alla-asynaisthita/?fbclid=IwAR2z8pIe298XkS_ZufbvEIRt07wzlDmIN6nIgKAulHieWS-Ifgm5nE5VTsU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.