3.9.19

Χρυσαυγίτες κυκλοφορούν και πυροβολούν στο Ρέθυμνο


Το αποτρόπαιο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής βλέπει ξανά τις τελευταίες μέρες η Κρήτη με δύο απανωτές απόπειρες ανθρωποκτονίας με δράστες επίλεκτα στελέχη της στο νησί. Μείζον ζήτημα προκύπτει για τη χαριστική συμπεριφορά που δείχνουν στους συγκεκριμένους κακοποιούς οι εισαγγελικές αρχές.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ένας 33χρονος (Η.Σ.) πυροβόλησε επιχειρηματία από τον χώρο της εμπορίας καυσίμων στον οποίο χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο δράστης πυροβόλησε 12 φορές στα πόδια τον 44χρονο και εξαφανίστηκε.
Ο δράστης είναι άνθρωπος γνώριμος στις αρχές, καθώς πριν από έναν χρόνο είχε συλληφθεί όταν σε χωράφι του στο Ρέθυμνο βρέθηκε θαμμένο μέσα σε βαρέλια ολόκληρο οπλοστάσιο (όπλα, πολυβόλα, σφαίρες, χειροβομβίδες κ.ά.), ενώ ακόμα παλαιότερα είχε απασχολήσει τις αρχές και για υπόθεση ναρκωτικών.
Οταν είχε συλληφθεί αποκαλύφθηκε πως ήταν γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής, με εμφανείς αναφορές στην προσωπική του σελίδα στην εγκληματική οργάνωση, ενώ τυγχάνει και απόγονος γνωστού στρατηγού της χούντας των συνταγματαρχών.
Περιέργως, παρά τις βαριές κατηγορίες τόσο για τα όπλα όσο και για τα ναρκωτικά, ο άνθρωπος αυτός είχε βγει από τη φυλακή. Από το απόγευμα της Πέμπτης, μετά τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του επιχειρηματία, αναζητείται εκ νέου.
Περίπου την ίδια ασυλία απολάμβανε ακόμα ένα μέλος της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη, ο οποίος μάλιστα το 2015 ήταν και υποψήφιος με την εγκληματική οργάνωση στις βουλευτικές εκλογές, σε διαφορετικό νομό από τον τόπο καταγωγής του. Αυτή τη φορά πρόκειται για έναν 34χρονο (Σ.Κ.) από το Ρέθυμνο, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής πυροβόλησε στην κοιλιά τον ιδιοκτήτη καφετέριας στην οδό Αρκαδίου στο Ρέθυμνο.
Ειδικά για το τελευταίο περιστατικό ομάδες αντιφασιστών στο Ρέθυμνο διοργανώνουν αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχείο της πόλης.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως ο συγκεκριμένος δράστης δεν είναι άγνωστος στις αστυνομικές αρχές και στη ρεθυμνιώτικη κοινωνία, αφού έχει πλούσια δράση και συμμετοχή σε βίαιες ενέργειες ως μέλος της Χ.Α. -με την οποία ήταν υποψήφιος το 2015 στις βουλευτικές εκλογές- καθώς πριν από έναν μήνα μαχαίρωσε 44χρονο μετανάστη και αφέθηκε ελεύθερος.
«Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που οι δικαστικές αρχές και η αστυνομία δεν έκριναν απαραίτητη την προφυλάκιση ενός μαχαιροβγάλτη και ενός πιστολέρο. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι και σε αυτήν την περίπτωση την ευθύνη την έχουν οι δικαστικές αρχές. Δεν ανεχόμαστε τα διάφορα κυκλώματα να αφήνουν ελεύθερους ανθρώπους επικίνδυνους για την κοινωνία μας. Την Τρίτη 3/9/19 καλούμε τους συμπολίτες μας στο δημαρχείο ώρα 10.00 π.μ. να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε ελεύθεροι» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της συλλογικότητας αντιφασιστών (-στριών) Ρεθύμνου.
Γράφει: Μάριος Διονέλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.