3.9.19

Ο Μπακογιάννης ξεπλένει χρυσαυγίτες στις επιτροπές του Δήμου Αθήνας !


Γράφει: Τάκης Γιαννόπουλος
Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι γόνος της πιο αφοσιωμένης –και γι’ αυτό πιο μισητής από τα λαϊκά στρώματα- οικογένειας στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.

Νέος, φέρελπις και αυτοπαρουσιαζόμενος ως φιλελεύθερος…
Τόσο φιλελεύθερος που μια από τις πρώτες ενέργειές του ήταν να στελεχώσει κομβικές επιτροπές του Δήμου της Αθήνας με χρυσαυγίτες!

Συγκεκριμένα στην επιτροπή Οικονομικών εκλέχτηκε ο Η. Κασιδιάρης, στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής η Δ. Βελέντζα και αναπληρωματικός ο Ι. Αιβατίδης.

Θυμίζουμε ο Η. Κασιδιάρης είναι υπόδικος για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και η Δ. Βελέντζα δικηγόρος υπεράσπισης της ναζιστικής συμμορίας.
Αυτοί οι άνθρωποι κλήθηκαν να συμμετέχουν σε επιτροπές του Δήμου που στην πραγματικότητα μετά την μεταφορά αρμοδιοτήτων που ψήφισε μέσα στο καλοκαίρι η ΝΔ θα παίρνουν τις πιο σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τον Δήμο, προκειμένου να παρακαμφθούν τα προβλήματα που προκαλούσε η απλή αναλογική και οι εκλογικοί συσχετισμοί που καταγράφηκαν στις δημοτικές εκλογές. 
Με εγκύκλιο του Αυγούστου από το Υπουργείο Εσωτερικών, προβλέφθηκε στην ουσία η αλλοίωση των εκλογικών συσχετισμών, καθώς μεταφέρονται αρμοδιότητες στις διάφορες επιτροπές, στις οποίες εξασφαλίζεται η πλειοψηφία του δημάρχου έστω και αν αυτός δεν διαθέτει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Έτσι, γίνεται προσπάθεια να μετατραπεί το δημοτικό συμβούλιο σε διακοσμητικό όργανο για δευτερεύοντα ζητήματα. 
Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο όλες οι παρατάξεις είχαν αποφασίσει από κοινού την μη συμμετοχή των χρυσαυγιτών σε κανένα όργανο του Δήμου. Μάλιστα οι χρυσαυγίτες είχαν κάνει μήνυση και στους 26 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αθήνας, επειδή είχαν αρνηθεί να διαθέσουν χώρο για εκλογικό περίπτερο στην Χρυσή Αυγή στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.
Τώρα ο Κ. Μπακογιάννης τους δίνει ρόλο, χώρο και προφανώς κύρος και δυνατότητα ξεπλύματος. Με τον τρόπο του μας λέει ότι ο Κασιδιάρης και η Βελέντζα δεν είναι ναζιστικά απόβλητα αλλά σοβαροί θεσμικοί παράγοντες που με την συμμετοχή τους και την ψήφο τους θα καθορίζουν την ποιότητα ζωής και τα οικονομικά του μεγαλύτερου δήμου της χώρας. 

Στις 29/11/18, ο Μπακογιάννης ξεκινούσε την προεκλογική του εκστρατεία επιλέγοντας να κάνει περιοδεία στον Άγιο Παντελεήμονα παρέα με τον Σπύρο Γιαννάτο – αλήστου μνήμης πρόεδρο της φασιστοεπιτροπής κατοίκων του Α. Παντελεήμονα, που αποτέλεσε από το 2010 το φύλο συκής της δράσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή με πογκρόμ, τραμπουκισμούς, εκατοντάδες επιθέσεις, εμπρησμούς καταστημάτων μεταναστών και δεκάδες τραυματίες.

Τότε μπροστά στον σάλο που είχε προκληθεί ο Μπακογιάννης έσπευσε να απαντήσει με λογύδρια κατά του φασισμού. Στην πράξη όμως αξιοποιεί τον φασισμό, παρότι στα λόγια τον καταγγέλλει, προκειμένου να περάσει τις πιο αντιδραστικές πολιτικές: ένταση της καταστολής, ιδιωτικοποιήσεις, παράδοση τεχνικών έργων σε μαφιόζους εργολάβους, αύξηση των φόρων στου κατοίκους και στα μικρομεσαία μαγαζιά και συνέχιση της εγκατάλειψης ολόκληρων περιοχών της πόλης για τις οποίες δεν ενδιαφέρονται οι επιχειρηματίες του real estate.

ΥΓ: Στην πρόσφατη «φαντασμαγορική» τελετή ορκωμοσίας του Μπακογιάννη στην Ακαδημία Πλάτωνος υπήρξε μια λεπτομέρεια που ελάχιστοι πρόσεξαν. Στο σχετικό τηλεοπτικό πλάνο της ομιλίας του νέου δημάρχου φαινόταν στο πίσω μέρος μαζί με τους συμβούλους της πλειοψηφίας ο Η. Κασιδιάρης περιχαρής και άνετος, δηλαδή κάθε άλλο παρά πολέμιος του συστήματος και του νέου δημάρχου όπως ο ίδιος δηλώνει. Μερικές φορές ένα πλάνο είναι χίλιες λέξεις


Πηγη:http://net.xekinima.org/o-mpakogiannis-xeplenei-xrusaugites-stis-epi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.