2.9.19

6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


page1image1944

Δεν ξεχνάμε!Συνεχίζουμε τον αντιφασιστικό αγώνα!

Πριν από 6 χρόνια, στις 18 Σεπτέμβρη 2013, ο αντιφα-σίστας μουσικός Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε με μαχαίρι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Οι αντιδρά-σεις της κοινωνίας ήταν άμεσες με ένα κύμα μαζι-κών αντιφασιστικών διαδηλώσεων σε όλη την χώρα (μέσα σε 15 μέρες οργανώθηκαν πάνω από 100 διαδη-λώσεις πανελλαδικά). Η δολοφονία αυτή, παρόλο που δεν ήταν η πρώτη (είχαν προηγηθεί πολλές επιθέσεις κατά μεταναστών και αντιφασιστών από χρυσαυγί-τες και η δολοφονία του Σαχζατ Λουκμάν) ήταν αυτή που ανάγκασε την κυβέρνηση να κινηθεί νομικά ενα-ντίον της Χρυσής Αυγής και να σύρει την ηγετική της ομάδα στα δικαστήρια.
6 χρόνια μετά, η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει μπει στην τελική ευθεία, ενώ ο δολοφόνος του Παύλου εμφα-νίστηκε αμετανόητος να ισχυρίζεται στο δικαστήριο ότι ήταν «απλά μια ανθρωποκτονία» που προκλήθηκε επειδή ο Φύσσας έσκυψε και το μαχαίρι τον πήρε στην καρδιά!

Χρυσή Αυγή- εγκληματική ναζιστική οργάνωση
Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, με τάγματα εφόδου (όπως αυτό που ενεργοποιήθηκε για να επιτεθεί στον Παύλο Φύσσα) και στρατιωτική δομή. Η μοναδική τους «άποψη» είναι η βία και το κί-νητρο των εγκλημάτων τους δεν είναι άλλο από τη να-ζιστική ιδεολογία, την οποία βέβαια προσπάθησαν να αρνηθούν κατά την έναρξη της δίκης.
Στις τελευταίες εκλογές (ευρωεκλογές και αυτοδιοι-κητικές) η ΧΑ έχασε σχεδόν την μισή της δύναμη και στις εθνικές εκλογές έμεινε εκτός βουλής, μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αν σκεφτούμε πως λίγο πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις δημοσκοπήσεις η ΧΑ προσέγγιζε το 15% και ήταν σταθερά 3ο κόμμα στην Βουλή!
Την ίδια στιγμή όμως δεν πρέπει να επαναπαυτούμε αλλά ίσα ίσα να εντείνουμε τις αντιφασιστικές κινητο-ποιήσεις τώρα που οι χρυσαυγίτες βρίσκονται σε πιο αδύναμη θέση από ποτέ. Ειδικά στα σχολεία που το τελευταίο διάστημα κάνουν συστηματική παρέμβα-ση δηλητηριάζοντας τους μαθητές με μίσος και ρα-τσισμό. Ταυτόχρονα πρέπει να σταθούμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια των ακροδεξιών να φτιάξουν ένα νέο σχήμα μέσα από το οποίο θα αναπτύσσουν την φασιστική τους δράση.

Για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο του φασισμού χρειάζεται να οργανωθούμε στις γειτονιές μας, στα σχολεία και τις σχολές μας, στους χώρους δουλειάς. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στην πιο ακραία μορφή καταπίεσης και να δούμε τις αιτίες που γεννά-νε και εκτρέφουν τον φασισμό. Και η βασική αιτία δεν είναι άλλη από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά καθημερινά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, την καταπίεση και το φασισμό.
Η οικονομική κρίση και εξαθλίωση μαζί με την πολιτι-κή απογοήτευση δίνουν χώρο στην ακροδεξιά, όποια μορφή και αν παίρνει. Απέναντι στο μίσος τους για κα-θετί διαφορετικό, εμείς οφείλουμε να οργανωθούμε, να βάλουμε τις βάσεις για να ζούμε ελεύθεροι, χωρίς φόβο και ρατσισμό.Το χρωστάμε στον Παύλο και σε όλα τα θύματα των φασιστικών επιθέσεων.

Σας καλούμε όλους και όλες να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο «Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης» και στην πορεία την Τετάρτη 18/09 στις 17.30 στο Κερατσίνι.

Οι φετινές εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη:
 • Αντιφασιστικό Φεστιβάλ «Παύλος Φύσσας Killah P» (Χώρος διεξαγωγής Πρώην Εργοστάσιο Καχραμάνογλου, Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι )
  Παρασκευή 13/9 – Κυριακή 15/9
 • Συναυλία Τρίτη 17 Σεπτέμβρη
  Πολυχωρος Λιπασματων Δραπετσωνας
  Εναρξη 19.30μμ – Εισοδος Ελευθερη
  Διοργανωση: Οικογενεια Φυσσα
  ΑλλοςΚόσμος, Night Stalker, No Hard Feelings, Social Waste, The Titz, Dj Moya
 • Αντιφασιστική συγκέντρωση Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019 στις 17.30μμ
  Οδός Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι και πορεία στον Πειραιά στα γραφεία της ΧΑ  page2image19080

  antinazizone.gr | : Antinazi Zone τηλ.: 6947916994 | [email protected]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.