17.9.19

2η παιδική αντιρατσιστική γιορτή: πολλά παιδιά, πολλά παιχνίδια, πολλά μηνύματα


Γράφει: Κυριάκος Χάλαρης

Πάνω από 300 άτομα, παιδιά και συνοδοί, συμμετείχαν στην παιδική αντιρατσιστική γιορτή που διοργανώσαμε για δεύτερη φορά στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή στα Πατήσια. Ήταν μια γιορτή με πολύ παιχνίδι, πολλές κατασκευές, πολλές δραστηριότητες που έφεραν τα παιδιά κοντά, τα βοήθησαν να παίξουν, να επικοινωνήσουν, να γνωριστούν και να ενώσουν τις φωνές τους και το παιχνίδι τους στέλνοντας μηνύματα υπέρ της διαφορετικότητας και ενάντια στο ρατσισμό. 


Στη γιορτή που διοργάνωσε το AntinaziZone συμμετείχαν πολλοί εθελοντές που οργάνωσαν το χώρο, έφτιαξαν δραστηριότητες, ετοίμασαν το παιδικό βιβλιοπωλείο και το αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο. 
Τα παιδιά έπαιξαν πολλά κινητικά παιχνίδια, κατασκεύασαν σπίτια διαφορετικών πολιτισμών, έκαναν χειροτεχνίες με ανακυκλώσιμο υλικό, έφτιαξαν κούκλες από παλιές τους κάλτσες, έφτιαξαν το πανό της αλληλεγγύης και δημιούργησαν τα δικά τους αντιρατσιστικά τραγούδια στο μουσικό εργαστήριο Σούπερ Δύναμης. Παράλληλα όλοι παρακολούθησαν την κατασκευή ενός αντιρατσιστικού σκίτσου, έκαναν face painting, άκουσαν μουσικές, διασκέδασαν μπαίνοντας και βγαίνοντας σε κάθε εργαστήριο όποτε ήθελαν. 


Όλοι, γονείς και παιδιά πέρασαν και είτε άφησαν παλιά βιβλία, είτε πήραν καινούρια στο παιδικό βιβλιοπωλείο που είχε στηθεί και καλούσε το κάθε παιδί να φέρει από ένα βιβλίο από αυτά που δε διαβάζει πια. 
Οι γονείς ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Antinazi Zone και για τις αντιφασιστικές δράσεις των επόμενων ημερών εν όψει των κινητοποιήσεων στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, αλλά και συμμετείχαν ενεργά μαζί με τα παιδιά σε όλες τις δραστηριότητες. 


Η γιορτή έκλεισε με ένα πολύ μεγάλο κύκλο παιδιών και συνοδών όπου φωνάξαμε τα συνθήματά μας ενάντια στο ρατσισμό και υπέρ της διαφορετικότητας, τραγουδήσαμε τα τραγούδια που από πριν είχαμε φτιάξει και δώσαμε ραντεβού για τις επόμενες δραστηριότητες που θα ετοιμάσουμε μέσα στη χρονιά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.