6.7.19

Η Rackete κατέθεσε αγωγή κατά του Salvini



Ο Matteo Salvini δεν κρύβει την οργή του για την απελευθέρωση της καπετάνισσας του Sea Watch 3, Carola Rackete και καταφέρεται εναντίον της δικαστού που έλαβε τη σχετική απόφαση, κάνοντας λόγο για πολιτικά υποκινούμενη απόφαση και προτρέποντάς την να εγκαταλείψει τη θέση της και να θέσει υποψηφιότητα με ένα αριστερό κόμμα.

Η Rackete, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της Alessandro Gamberini, κατέθεσε αγωγή εναντίον του Matteo Salvini: «Έχουμε ετοιμάσει, ήδη, την αγωγή κατά του Matteo Salvini. Δεν ήταν εύκολο να συγκεντρώσουμε όλες τις προσβολές που εξαπέλυσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας εναντίον της Rackete τις τελευταίες εβδομάδες. Ακόμα πιο δύσκολο, όμως, ήταν να καταγράψουμε όλες τις εγκληματικές πράξεις που υποκινήθηκαν από τον Salvini. Με την αγωγή αυτή, η Carola θέλει να στείλει ένα μήνυμα, πως όταν κάποιοι ‘πονέσουν’ στην τσέπη, δεν θα είναι σε θέση να προσβάλουν και να βρίζουν, όποτε θέλουν, χωρίς κόστος», δήλωσε ο συνήγορος της Rackete σε ραδιοφωνική εκπομπή.
Μέσω αυτής της κίνησης θέλουν να δείξουν ότι ο Salvini και ο κάθε Salvini δεν μπορεί να προσβάλει δωρεάν, πίσω από την ασφάλεια του πληκτρολογίου του, υποστήριξε και πρόσθεσε: «Έχουμε κερδίσει μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Η διαδικασία συνεχίζεται. Η Carola είναι ξανά ελεύθερη χωρίς περιορισμούς, ωστόσο η διαδικασία συνεχίζεται». Η Rackete μένει ακόμα να αθωωθεί για το αδίκημα της αντίστασης κατά των Αρχών ενώ όπως επισήμανε ο δικηγόρος της η απέλαση που ζητά ο Salvini είναι εξαιρετικά απίθανη για μια πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε όλα τα παραπάνω, ο Salvini απάντησε με ένα tweet στο γνωστό του ύφος: «Αυτή παραβίασε το νόμο και επιτέθηκε σε ιταλικά πλοία και εγώ τρώω τη μήνυση. Δε με τρομάζουν οι όχλοι, πόσο μάλλον μία πλούσια και κακομαθημένη κομουνίστρια! Φιλάκια!»



Πηγη:https://3pointmagazine.gr/η-rackete-κατέθεσε-αγωγή-κατά-του-salvini/?fbclid=IwAR2fAg0f-isGtodYOz7-xVp5MzDJ1TU9CVrHPAuZP7bPCXtHE4Stq6v5Z6A



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.