17.7.19

Ο Πατέλης βγάζει λάδι τον Λαγό και την Τοπική Νίκαιας


«Λάδι» επιχείρησε να βγάλει τον Γιάννη Λαγό στην απολογία του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο πυρηνάρχης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ζητώντας… συγγνώμη από τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, πρόσφατα αποχωρήσαντα από τη Χρυσή Αυγή.

Ο Γιώργος Πατέλης ανέφερε χαρακτηριστικά «θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Λαγό. Πολλές φορές έστελνα μηνύματα στην τοπική για να φέρω κόσμο στα γραφεία και δεν υπήρχε ανταπόκριση. Μια φορά έστειλα “εντολή Λαγού, όλοι στα γραφεία” και υπήρξε ανταπόκριση. Από τότε το έκανα από μόνος μου, ήταν λάθος μου και το αναγνωρίζω, ζητάω συγγνώμη μέσω του δικαστηρίου σας στον Λαγό».
«Δύο διαφορετικά συμβάντα»

Επέμεινε, επίσης, στον ισχυρισμό του ότι το βράδυ της δολοφονίας έστειλε μήνυμα «Όλοι τώρα τοπική, όσοι είστε κοντά, δεν θα περιμένουμε μακρινούς τώρα» για να καλέσει τα μέλη της Τοπικής για διανομή φυλλαδίων σχετικά με επικείμενη ομιλία Λαγού στη Νίκαια και χαρακτήρισε «δύο διαφορετικά συμβάντα που εξελίσσονταν παράλληλα» τη δολοφονία Φύσσα και τη διανομή φυλλαδίων.
Πρόεδρος: Με βάση αυτό που λέτε και με δεδομένο ότι μείνατε στη φυλακή δύο χρόνια, γιατί δεν ρωτήσατε να μάθατε ποιος ήταν αυτός που πίσω από την πλάτη σας οργάνωνε κάποιους να πάνε στο «Κοράλλι»;
Πατέλης: Ποτέ δεν βγάλαμε άκρη σε αυτό το ερώτημα με τον Καζαντζόγλου, μας έχει φάει το σαράκιΟ «ενεργός υποστηρικτής» Ρουπακιάς

Παράλληλα, ο Πατέλης χαρακτήρισε τον Ρουπακιά ενεργό υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής και όχι μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της Νίκαιας, όπως έχει ήδη αποδειχθεί ότι ήταν κατά τη διάρκεια της τετράχρονης ακροαματικής διαδικασίας, και ισχυρίστηκε ότι τον είχε στείλει το βράδυ της δολοφονίας στο Περιστέρι για να παραλάβει τα φυλλάδια από ένα τυπογραφείο.
Εισαγγελέας: Αυτός είναι καινούργιος ισχυρισμός σε σχέση με τις απολογίες, δεν τον έχουμε ξανακούσει, είναι σημερινός
Πατέλης: Τι να σας πω; Εγώ σήμερα απολογούμαι
Πρόεδρος: Υπάρχει λίστα δόκιμων μελών, η οποία περιλαμβάνει το όνομα του Ρουπακιά
Πατέλης: Εγώ την είχα φτιάξει, δεν έχει καμία ισχύ
Πρόεδρος: Τότε αναρωτιέται κανείς γιατί να το συντάξετε
Πατέλης: Προσπαθούσα να φτιάξω ένα σχεδιάγραμμα για την τοπική, αλλά δεν το ολοκλήρωσα

«Δεν ήταν στοχοποιημένος ο Φύσσας»

Σε ερώτηση της προέδρου πώς βρέθηκαν μέλη της Τοπικής στην καφετέρια Κοράλλι, απάντησε ότι έχει δώσει την εξήγηση ο Γιάννης Άγγος, που είχε περιγράψει «ότι άκουσε τη φωνή της κοπέλας του Φύσσα και κατέβηκε να δει τι έγινε και του είπαν για τον Ρουπακιά». Επίσης, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι «ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή», υποστηρίζοντας ότι «ούτε η οικογένεια του Φύσσα δεν το λέει αυτό».

«Χαιρέτισα ναζιστικά για να... χλευάσω»

Για τη φωτογραφία μελών της Τοπικής να χαιρετούν ναζιστικά με την σημαία των SS σε κατασκήνωση στον ποταμό Νέδα, ο Γιώργος Πατέλης ισχυρίστηκε: «Δεν έχω καμία σχέση με τον ναζισμό. Αυτή τη σημαία μού την έστειλαν μέσω του Κώστα Κορκοβίλη. Τον κάλεσαν στον Περιστέρι και του έδωσαν μια σακούλα με τη σημαία να τη δώσει στον τοπικάρχη του. Είχε ένα σημείωμα η σακούλα που έλεγε "αυτοί είσαστε". Εγώ την πήρα τη σακούλα στην κατασκήνωση... Το έκανα για να χλευάσω αυτό που έκαναν. Την ανέβασα στο Facebook τη φωτογραφία...». Συμπλήρωσε, δε, για τον χαιρετισμό τους ότι είναι «αρχαίος ελληνικός χαιρετισμός, το έκανε ο Μεταξάς».
Πρόεδρος: Άλλοι δεν τον χρησιμοποίησαν αυτόν τον χαιρετισμό;
Κατηγορούμενος: Ο Χίτλερ αλλά δεν το έκανα για αυτόν τον λόγο

Τα ρίχνει στον Ρουπακιά

Αναφερόμενος στην επικοινωνία που είχε με τον Ρουπακιά μετά τη δολοφονία Φύσσα ο Γιώργος Πατέλης ανέφερε «με πήρε τηλέφωνο και μου είπε "μαχαίρωσα άνθρωπο, θέλω δικηγόρο". Κι εκεί του είπα "έτσι όπως τα έκανες, κόψε το λαιμό σου"».
Πρόεδρος: Γιατί πήρε εσάς όταν μαχαίρωσε;
Κατηγορούμενος: Γιατί ήμουν στην Τοπική
Πρόεδρος: Είχε σχέση το μαχαίρωμα με την Τοπική;
Κατηγορούμενος: Όχι κυρία πρόεδρε. Να με ενημερώσει επειδή ξέρω κόσμο και δικηγόρους, αλλά εγώ δεν το έκανα. Πήρα τη γυναίκα του να της πω ότι τον έχουν στο Τμήμα.
  • Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13.30 και αύριο στο Εφετείο θα απολογηθεί ο Γιώργος Ρουπακιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.