2.7.19

Λ. Φουντούλης για Χρυσή Αυγή: «Ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι, είναι ένα παρεάκι οικογενειοκρατίας που εκμεταλλεύτηκε τη δολοφονία του γιου μου»



«Φτιάχνουν τα ψηφοδέλτια για να βγουν οι δικοί τους. Ο κόσμος τούς πήρε χαμπάρι, ότι είναι ένα παρεάκι που βασίζεται στην οικογενειοκρατία και γι’ αυτό φεύγει από τη Χρυσή Αυγή». Μύδρους εναντίον της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης εξαπολύει ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Μιλώντας στη Realnews, ο πατέρας του Γιώργου Φουντούλη, που, μαζί με τον Κώστα Καπελώνη, δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2013 έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο δίνει την εξήγησή του για τον… συνωστισμό που επικρατεί στην πόρτα εξόδου της οργάνωσης. Ειδικά μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστη στις πρόσφατες ευρωεκλογές, οι αποχωρήσεις είναι μαζικές, καθώς ακόμα και υποψήφιοι δήμαρχοι ή επικεφαλής τοπικών οργανώσεων έχουν πλέον αποχωρήσει. Μεταξύ των τελευταίων αποχωρήσεων είναι αυτές του Χάρη Μέξα, δημοτικού συμβούλου στον Αλιμο, και τεσσάρων μελών από την πενταμελή διοίκηση της τοπικής της Χ.Α. στην Πιερία.

Η καταβαράθρωση των εκλογικών ποσοστών έχει φέρει στην επιφάνεια τις εσωτερικές συγκρούσεις που υποβόσκουν εδώ και καιρό. Η οικογενειοκρατία, η συμπεριφορά νεοπλουτισμού και η αναξιοκρατία είναι στο επίκεντρο των καταγγελιών που κάνουν με δημόσιες τοποθετήσεις τους οι αποχωρούντες. Στο στόχαστρο της κριτικής βρίσκεται ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο αρχηγός της οργάνωσης κατηγορείται ότι έχει «βολέψει» την κόρη του Ουρανία, δίνοντάς της υποψηφιότητα για το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, αλλά και τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια, η οποία είναι υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, σε ψηφοδέλτιο όπου το πρώτο όνομα αλφαβητικά είναι το δικό της.
Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η οργάνωση χωρίζεται πλέον σε δύο στρατόπεδα, τους «αρχηγικούς» και τους «αμφισβητίες» του Μιχαλολιάκου. Το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου αναμένεται να σημάνει εξελίξεις, είτε με την επίσημη αμφισβήτηση της ηγεσίας είτε με την απομάκρυνση ακόμα περισσότερων βουλευτών και ηγετικών στελεχών.
«Δεν ξαναψηφίζουν»
Πρώην υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος επισημαίνουν ότι οι περισσότερες τοπικές επιτροπές έχουν κλείσει «αθόρυβα» και ο αριθμός των οργανωμένων μειώνεται, κάθε μέρα και περισσότερο, πλησιάζοντας προς τις εθνικές εκλογές. «Οταν έγινε γνωστό ότι δεν θα είμαι υποψήφιος, “έσπασαν” τα τηλέφωνά μου, με πήραν περίπου 2.500 άνθρωποι από όλη την Ελλάδα. Πολίτες που με γνώρισαν μέσα από το έργο μου και μου έλεγαν πως τίμησα την ψήφο τους και τους εκπροσώπησα επάξια. Σχεδόν όλοι μου επεσήμαναν ότι δεν πρόκειται πλέον να ξαναψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή, για τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκε. Αυτό φάνηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς τα ποσοστά από το 2014 μειώθηκαν το 2019 κατά 50%», δηλώνει ο Λ. Φουντούλης, αφήνοντας αιχμές για τη διαχείριση των χρημάτων που μετέφεραν στην οργάνωση οι ευρωβουλευτές.
«Η πραγματική αιτία του αποκλεισμού μου από το ευρωψηφοδέλτιο πιστεύω πως έχει τις ρίζες του στον Μάρτιο του 2017. Μέχρι τότε, οι ευρωβουλευτές δίναμε το 50% και παραπάνω του μισθού μας στη Χρυσή Αυγή, για κοινωνικό έργο. Οταν τους ρωτήσαμε τι κοινωνικό έργο έχει γίνει με αυτά τα χρήματα, δεν απάντησαν, αλλά μας είπαν ότι αμφισβητούμε τον αρχηγό, Ν. Μιχαλολιάκο, την ηθική του και την τιμιότητά του. Αυτό όμως δεν με σταμάτησε από το να στέλνω χρήματα για τον σκοπό που είχα δεσμευτεί με τον λόγο μου έως πριν από τις ευρωεκλογές. Από τότε, στην πραγματικότητα δεν έχω καμία επαφή μαζί τους», λέει ο Λ. Φουντούλης. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του πρώην ευρωβουλευτή για τον τρόπο με τον οποίο καταρτίζουν τα ψηφοδέλτια πριν από τις εκλογές. «Στο ευρωψηφοδέλτιο, η λίστα άρχιζε από το Κ και το Λ, ενώ ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές σε συγκεκριμένη περιφέρεια αρχίζει από το Ζ», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Λ. Φουντούλης, αναφερόμενος στην Ελ. Ζαρούλια και στους νεοεκλεγμένους ευρωβουλευτές της Χ.Α., Κωνσταντίνου και Λαγό. «Οχι μόνο αγνόησαν τελείως τους τρεις ευρωβουλευτές τους και το έργο τους, αλλά στήριξαν όλη την εκστρατεία τους στις ευρωεκλογές προσπαθώντας να μας απαξιώσουν. Ο,τι χτίσαμε το γκρέμισαν και πάνε να χτίσουν κάτι άλλο, με τον Λαγό, που -κατά δήλωσή του- θα έρθει στην Ευρωβουλή για να καταργήσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι άνθρωποι είναι αλλού. Δεν ξέρουν καν σε ποια θέματα έχει αρμοδιότητα η Ε.Ε. και σε ποια όχι», τονίζει ο πρώην ευρωβουλευτής.
Πολιτική εκμετάλλευση
Στρατηγική προσπάθεια να καρπωθεί πολιτικά οφέλη από τη δολοφονία των Γ. Φουντούλη και Κ. Καπελώνη καταλογίζει στη Χρυσή Αυγή ο πατέρας του πρώτου. «Οπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, από τη Χρυσή Αυγή θεωρώ πως εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά το γεγονός της δολοφονίας του γιου μου την 1η Νοεμβρίου 2013», δηλώνει στην «R» o Λ. Φουντούλης. «Πριν από τις ευρωεκλογές του 2014, με είχαν προσεγγίσει 6 φορές μέχρι να δεχθώ να είμαι υποψήφιος και το έκανα μόνο επειδή αυτό θα ήθελε και το παιδί μου, σαν διέξοδο στον πόνο μου, αλλά και για να μπορέσω να προσφέρω, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, στην Ελλάδα. Πριν από τις ευρωεκλογές του 2019 έμαθα ότι δεν θα περιλαμβάνομαι στο ευρωψηφοδέλτιο από την ιστοσελίδα της Χ.Α. Κανείς δεν με πήρε έστω ένα τηλέφωνο για να με ενημερώσει», αναφέρει με πικρία ο πρώην ευρωβουλευτής.
«Εγώ θέλω να πιστεύω ότι έβγαλα ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους που με ψήφισαν. Στις αξιολογήσεις που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο είμαι ο πρώτος Ελληνας και ο τέταρτος από όλους τους ευρωβουλευτές. Τώρα που γνώρισαν συντριπτική ήττα, έδωσαν την ευκαιρία στους χαμένους των ευρωεκλογών του 2014 να λένε πως το φίδι ξαναγύρισε στην τρύπα του. Για εμένα προς το παρόν τέρμα η πολιτική, εκτός εάν υπάρξει κάποιο πατριωτικό κόμμα που δεν θα έχει σχέση με ναζισμό και φασισμό, αλλά θα έχει πρόγραμμα για τα καυτά ζητήματα της πατρίδας», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.