12.7.19

Η Ιταλία του Σαλβίνι κατάσχει οριστικά το σωστικό ιστιοπλοϊκό Alex- Ο καπετάνιος του αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες με τη ΡάκετεΣύμφωνα με ενημέρωση που έκανε μέσω των social media το μέλος της αποστολής, Ιάσονας Αποστολόπουλος, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να κατασχέσουν οριστικά το ιστιοπλοϊκό μας σκάφος, Alex, που διέσωσε 59 ανθρώπους. Οι ίδιες κατηγορίες με αυτές που αντιμετωπίζει η Καρόλα Ράκετε αποδόθηκαν και στον καπετάνιο του Alex και τον συντονιστή της αποστολής.

Η ανάρτηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου στη σελίδα του στο facebook:
«Ενημέρωση από Λαμπεντούζα
Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να κατασχέσουν οριστικά το ιστιοπλοϊκό μας σκάφος, Alex, που διέσωσε 59 ανθρώπους από πνιγμό και από το να μην επιστρέψουν στα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης. Το ιταλικό κράτος μετατρέπει τη κατάσχεση σε μόνιμη (από προσωρινή που ήταν αρχικά) επειδή λέει μπήκαμε δυο φορές στα ιταλικά χωρικά ύδατα, όχι μόνο μία.
Υπολογίζουν και μια κατά λάθος είσοδο την νύχτα, όταν περάσαμε για λίγα μέτρα την συνοριογραμμή, επειδή παρασυρόμασταν από το κύμα χωρίς μηχανή. Για τέτοια γελοιότητα μιλάμε. Βάση αυτού, μας αυξάνουν και το πρόστιμο σε 65.000 ευρώ, ενώ ο Σαλβίνι θέλει με νέο νόμο να το πάει στο 1.000.000 ευρώ για κάθε καράβι που μπαίνει στα ιταλικά νερά χωρίς άδεια.
Ο καπετάνιος μας, Tommaso Stella και ο συντονιστής της αποστολής, Erasmo Palazzotto αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της απείθειας επειδή δεν σταμάτησαν στις εντολές πολεμικού πλοίου και φυσικά της «διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα παράνομων μεταναστών». Είναι οι ίδιες κατηγορίες που δέχτηκε η Κάρολα Ρακέτε. Οποιοδήποτε διασώζει μετανάστες θα κατηγορηθεί για διακίνηση, είτε είναι ψαράς, είτε πλοίαρχος εμπορικού πλοίου.
Αυτό είναι το λινκ οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη του προστίμου, των δικαστικών εξόδων και για την συνέχιση των επιχειρήσεων μας στη θάλασσα.
Ο αγώνας συνεχίζεται!
Όσο υπάρχουν ναυαγοί, θα βρίσκουμε καράβια και θα σπάμε τα μπλόκα!»
Πηγη:https://3pointmagazine.gr/η-ιταλία-του-σαλβίνι-κατάσχει-οριστικ/?fbclid=IwAR10vfC1FQlCGYhevcFnPjsF_OaQEf2s2kAHa-0Iy8v1smGskSlR9LUbUOI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.