24.7.19

📽 ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: “ΔΕ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ” (2018) – ΠΕΜΠΤΗ 1/8 Πέμπτη 1 Αυγούστου
🕒 20:00
Την Πέμπτη 1 Αυγούστου, στις 8μμ στο 26ο κάμπινγκ Antinazizone-YRE στο Δρέπανο Θεσπρωτίας, θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ “Δε θα πουλήσουμε το μέλλον μας”.Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την Γαρυφαλλιά και την Δήμητρα, δύο κορίτσια στην εφηβεία, που ζουν στην πανέμορφη Χαλκιδική, που απειλείται με περιβαλλοντική καταστροφή χωρίς προηγούμενο από την κατασκευή ενός μεταλλείου ανοιχτής εξόρυξης χρυσού. Βιώνοντας έντονα τη διαμάχη για το μεταλλείο και την οικονομική κρίση τα δύο κορίτσια, με αθωότητα και δυναμισμό, αποφασίζουν να αγωνιστούν για το μέλλον τους.

To «Δε θα πουλήσουμε το μέλλον μας» είναι ένα ντοκιμαντέρ, διάρκειας 52΄, για την εξόρυξη στη Χαλκιδική, τον αγώνα και την ενηλικίωση, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Νίκης Βελισσαροπούλου και παραγωγή της La Boîte à Songes (Γαλλία).
Είναι μία συλλογική δουλειά, που λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο πέντε χρόνων κατά τη διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Ολοκληρώθηκε χάρη στους: Μανώλη Μακριδάκη στον ήχο, Στέλλα Δέλλιου στην κάμερα, Κική Μουστακίδου στην έρευνα, τη Δήμητρα και τη Γαρυφαλλιά και τις οικογενειές τους, που πρωταγωνιστούν, την Αυγή Moureu στο μοντάζ, αλλά και χάρη σε όλους τους κατοίκους της Χαλκιδικής, της Ελλάδας και του εξωτερικού που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, ώστε αυτό που ξεκίνησε ως ιδέα να γίνει τελικά ντοκιμαντέρ.
Έχει προβληθεί σε 6 χώρες ως τώρα, έχει συμμετάσχει σε δέκα φεστιβάλ και έχει κερδίσει 3 βραβεια.
Δείτε το τρέιλερ:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.