15.7.19

Βόλος: Κάλεσμα σε αντιφασιστική συνέλευση, Τετάρτη 17/7


 Δημοσιεύουμε κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για τον αντιφασιστικό συντονισμό στον Βόλο, που σαν στόχο έχει τη διοργάνωση μιας μαζικής και ενωτικής αντιφασιστικής διαδήλωσης στις 18 Σεπτέμβρη 6 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς τις οργανώσεις της Αριστεράς, τις συλλογικότητες του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, στις συλλογικότητες του αναρχικού χώρου και τους ανένταχτους αγωνιστές για την πραγματοποίηση ανοιχτής αντιφασιστικής συνέλευσης την Τετάρτη 17/7, στις 8:00μμ στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σκοπός της συνέλευσης είναι η από κοινού διοργάνωση μιας μαζικής κι ενωτικής αντιφασιστικής κινητοποίησης στις 18 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα πριν από 6 χρόνια, αλλά και ο ευρύτερος συντονισμός του αντιφασιστικού κινήματος.
Επίσης, στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της μαζικής αντιφασιστικής συνέλευσης που διοργανώθηκε από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας Πειραιά στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Αθήνας για πανελλαδικές μέρες δράσης σε κομβικά σημεία της δίκης της ΧΑ.
Η εκλογική ήττα της Χρυσής Αυγής και οι εξελίξεις στη δίκη, η οποία έχει μπει στην τελική ευθεία, δημιουργούν ένα περιβάλλον που δίνει τη δυνατότητα στο αντιφασιστικό κίνημα να επιφέρει ένα συντριπτικό χτύπημα στη ναζιστική δολοφονική συμμορία.
Οι ναζί δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και του Πετρίτ Ζίλφε πρέπει να μπουν βαθιά στη φυλακή και ο φασισμός πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια της ιστορίας. Τώρα είναι η ώρα το αντιφασιστικό κίνημα να βγει μαζικά στους δρόμους και να μην αφήσει κανένα περιθώριο στο βαθύ κράτος και την αστική δικαιοσύνη να ρίξουν στα μαλακά τη φασιστική ηγεσία με πρώτο τον Μιχαλολιάκο.
Παράλληλα, η μαζική κινητοποίηση στις 18/9 μπορεί να δώσει και ένα πρώτο δυνατό μήνυμα στον ακροδεξιό ρατσιστή Βελόπουλο αλλά και τους ακροδεξιούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι το μαζικό κίνημα βρίσκεται εδώ και θα σταθεί απέναντί τους σε κάθε προσπάθεια όξυνσης της κρατικής καταστολής και υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών. Απέναντι στον εθνικισμό, το ρατσισμό και τις ναζιστικές συμμορίες απαντάμε με ενότητα, διεθνισμό και αλληλεγγύη προς όλους τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.