9.6.19

Ακυρώθηκαν οι συναυλίες του νεοναζιστικού συγκροτήματος Marduk σε Αθήνα και Θεσ/νίκη



Γράφει: Geo Li
Ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες συναυλίες του νεοναζιστικού συγκροτήματος Marduk, που ήταν προγραμματισμένες στη Θεσσαλονίκη στις 15 Ιούνη στο Principal Club Theater και στην Αθήνα στις 16 Ιούνη στο Piraeus 117 Academy, από την εταιρεία παραγωγής «Hunter Agency».


Το σουηδικό συγκρότημα είναι γνωστό για τις ναζιστικές του αντιλήψεις, καθώς δεν χάνει στιγμή για να αμολήσει ένα φασιστικό οχετό μέσα από τα τραγούδια του και να εξυμνήσει τους ναζί. Ενδεικτικά είναι τα τραγούδια «Night of the Long Knives» (Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών), ένα γεγονός που έμεινε στην ιστορία για την μεγάλη εκκαθάριση στο εσωτερικό του Ναζιστικού Κόμματος με εντολή του Χίτλερ. Ενώ δεν λείπουν και οι αναφορές, μέσα από τα τραγούδια «The Hangman of Prague» και «The Blonde Beast», στον υψηλόβαθμο αξιωματικό των SS και αρχιτέκτονα του Ολοκαυτώματος, Reinhard Heydrich.
Στη σελίδα του νεοναζιστικού συγκροτήματος στο facebook, αναφέρεται ότι ακυρώνουν τις συναυλίες στην Ελλάδα λόγω «ενός τεχνικού προβλήματος με τις πτήσεις προς την Θεσσαλονίκη». Προφανώς όμως η ακύρωση έχει να κάνει με την κατακραυγή που υπήρξε από μεγάλο μέρος του κόσμου και του αντιφασιστικού κινήματος. Έτσι, η εταιρεία παραγωγής αναγκάστηκε να τους αντικαταστήσει με άλλο συγκρότημα, για να μην πυροδοτήσει αντιφασιστικές δράσεις έξω από τις συναυλίες. 
Η ανακοίνωση της ακύρωσης της συμμετοχής των Madruk έγινε μετά από την παρέμβαση που πραγματοποίησε η Αντιφασιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης έξω από το Rover Bar (ο ιδιοκτήτης του Rover είναι ο ίδιος με του Principal Club Theater), προκειμένου να μην δοθεί χώρος στο νεοναζιστικό συγκρότημα.
Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να δείχνει τα αντανακλαστικά του, κάθε φορά που οι νεοναζί προσπαθούν να να σπείρουν το ναζιστικό τους δηλητήριο σε γειτονιές, σε σχολεία, σε χώρους εργασίας, αλλά και σε μουσικές σκηνές.

Πηγη:http://net.xekinima.org/akurothikan-oi-sunaulies-tou-neonazistikou-sugkrotimatos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.