15.6.19

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Εορδαίας: «Ανεπιθύμητος στην Πτολεμαΐδα ο Βελόπουλος – Δε θέλουμε ούτε «πολύ» ούτε «λίγο» ναζιστές στην πόλη μας»To Σάββατο 15 Ιουνίου ο ακροδεξιός Κ.Βελόπουλος οργανώνει εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, μετά από άδεια που πήρε από τον Δήμο Εορδαίας. Είναι απορίας άξιο πώς τελευταία στιγμή βρέθηκε ελεύθερη μέρα –και μάλιστα Σάββατο- στο Πνευματικό Κέντρο, όταν δυνάμεις του κινήματος πρέπει να ζητήσουν την αίθουσα τουλάχιστον ένα 6μηνο πριν.

Είναι όμως πραγματικά εξοργιστικό ότι δίνεται άδεια από τον Δήμο σε έναν δηλωμένο φασίστα.
Το σύστημα παρουσιάζει τους φασίστες (παλιότερα τον Καρατζαφέρη, μετά τη Χρυσή Αυγή, σήμερα τον Βελόπουλο) σαν χαριτωμένους γραφικούς πατριώτες για να εξοικειώσει μερίδες του εξαθλιωμένου πληθυσμού μαζί τους και να αποκρύψει τον πραγματικό ρόλο τους, που είναι ο ρόλος των μπράβων ενάντια στους εργαζόμενους, το κίνημα και την Αριστερά. Ο Βελόπουλος μπορεί να είναι ένας γραφικός γελωτοποιός, που μιλάει για επιστολές του Ιησού και κηραλοιφές για τη φαλάκρα και επιδίδεται σε καθημερινές συνωμοσιολογίες για να αποβλακώνει όποιον τον ακούει, αλλά δεν είναι κυρίως αυτό.
Κυρίως είναι ένα ακόμα γρανάζι για πιο επιθετικές διαχειρίσεις του συστήματος. Διαθέτει ένα ακραία αντεργατικό, νεοφιλελεύθερο και φιλοπόλεμο πρόγραμμα, συμμετέχοντας άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια και στο μνημονιακό ΛΑΟΣ και φυσικά στη ΝΔ. Κυρίαρχο στοιχείο στην ατζέντα του είναι ο αντιμεταναστευτικός λόγος, στρέφεται εναντίον των ομοφυλόφιλων, επιχειρεί συστηματικά να καλλιεργήσει τον εμφύλιο των φτωχών. Τάσσεται υπερ ακραίων φασιστικώ προτάσεων, όπως υπέρ των ναρκοπεδίων στα σύνορα και της θανατικής ποινής! ‘Εχει επιβεβαιωμένες σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή (είχε ζητήσει να είναι και υποψήφιός της) και φυσικά δήλωσε στην τηλεόραση πρόσφατα «εγώ δεν μπορώ τα πολύ ναζιστικά». Δηλαδή δηλώνει ναζιστής… λάιτ. Ο Βελόπουλος μπορεί να μην διαθέτει ακόμα τάγματα εφόδου, όμως η προπαγάνδα του τα ενισχύει και τα εξοπλίζει. Δεν κάνουμε καμία διάκριση μεταξύ φασιστών με μπότα και φασιστών με γραβάτα. Θυμόμαστε πολύ καλά ότι το ΛΑΟΣ ήταν αυτό που προετοίμασε την είσοδο της «πολύ ναζιστικής» συμμορίας της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία που αλληλοτροφοδοτούνται.
ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ!
Περίεργα φιλική αντιμετώπιση παρουσιάζει ο Δήμος Εορδαίας απέναντι σε φασίστες, ενώ την ίδια στιγμή αρνήθηκε ομόφωνα (μέσω της ΚΕΔΕ) να δώσει άδεια στην Αντιφασιστική Πρωτοβουλία για την δημιουργία αντιφασιστικού στένσιλ (με την εικόνα του Παύλου Φύσσα) στο γήπεδο της πόλης! Λίγους μήνες πριν όμως όχι μόνο επέτρεπε στο ακροδεξιό μόρφωμα «Πτολεμαιοι Μακεδονες» να φτιάξει το γνωστό εθνικιστικό γκράφιτι στο γήπεδο, αλλά προχώρησε και σε μηνύσεις κατά των… αγνώστων αντιεθνικιστών. Κι εδινε βήμα στους Ναζί της Χ.Α. που οργάνωσαν πανελλαδική κινητοποίηση ταγμάτων εφόδου και κατέλαβαν την κεντρική πλατεία της πόλης.
Το επιχείρημά της ΚΕΔΕ για την άρνηση της άδειας ήταν ότι «δίνουν άδεια μόνο για εθνικά σύμβολα». Εμείς βέβαια ξέρουμε ότι εθνικό σύμβολο αποτελεί μόνο η σημαία. Όχι ο κατακτητής και σφαγέας Μεγαλέξανδρος ή η ακροδεξιά υστερία και το κραυγαλέο ΨΕΜΑ περί «Μακεδονίας που είναι μία και ελληνική». Aυτό το γνωρίζουν κι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του Δήμου, γι’ αυτό και για Μεγαλεξάνδρους και Μακεδονίες δεν έγραψαν κουβέντα στην απάντησή τους. Τέλος αναφέρουν πως το αντιφασιστικό στένσιλ για τον Παύλο Φύσσα είναι … διχαστικό. Τι ακριβώς εννοούν; Είμαστε διχαστικοί επειδή «ξεχωρίζουμε» τους φασίστες δολοφόνους από τους μη φασίστες; Ότι υμνητές και εχθροί του χιτλερισμού πρέπει να είμαστε αγαπημένοι; Ή πως πρέπει να ξεχάσουμε την ιστορία και τα εγκλήματα των Ναζί, παλιών και σύγχρονων; Η εικόνα του Π.Φύσσα, νεαρού αντιφασίστα μουσικού που δολοφονήθηκε από συμμορία δεκάδων μαχαιροβγαλτών της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο δεν είναι διχαστική, αλλά αποτελεί πολύ περισσότερο «εθνικό σύμβολο», με την ουσιαστική έννοια.
Πρόκειται για άλλο ένα δείγμα της «αντικειμενικής» στάσης της Δημοτικής αρχής απέναντι στους πολίτες. «Ναι στον φασισμό και τον εθνικισμό, όχι στον αντιφασισμό».
Καταγγέλλουμε την διαφορετική αντιμετώπιση φασιστών και αντιφασιστών από την Δημοτική αρχή.
Απαιτούμε:
να ανακληθεί η άδεια παραχώρησης του Πνευματικού Κέντρου στον Βελόπουλο. Έξω οι φασίστες, «σκληροί» και «μαλακοί», από την πόλη μας!
Να δοθεί η άδεια στους αντιφασίστες να πραγματοποιήσουν το αντιφασιστικό στένσιλ.
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.