30.5.19

Σχεδία home: Άνοιξε και μας περιμένει για καφέ


Σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της χώρας, το σπίτι της «σχεδίας» άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Σχεδίας στη σελίδα της στο Facebook

«Είναι αστείο πόσο πολύ μπορεί, τελικά, να γεμίσει η ψυχή κάποιων ανθρώπων με ένα τέτοιο κλισέ. Και όμως, συμβαίνει. Ανοίγουμε και σας περιμένουμε! Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της χώρας, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το σπίτι της «σχεδίας» ανοίγει αύριο, Τετάρτη 29 Μαΐου, πια διάπλατα τις πόρτες του.
«Σχεδία home». Εκθετήριο, πωλητήριο, καφέ, μπαρ, εστιατόριο, εργαστήρια, μια κυψέλη, ένας κόμβος εφαρμοσμένης κοινωνικής καινοτομίας και αλληλεγγύης.
«Ανοίγουμε και σας περιμένουμε!» Σας περιμένουμε να μιλήσουμε για το περιβάλλον, για την κοινωνία, για έναν κόσμο καλύτερο, για τον άνθρωπο. Και, βεβαίως, να ακούσουμε τις καλύτερες μουσικές, να φάμε το καλύτερο «φαγάκι» (όπως τόσο στοργικά το περιγράφει ο σπουδαίος άνθρωπος και σεφ Λευτέρης Λαζάρου, που έχει την επιμέλεια του μενού και, με το συνεργάτη του Γιάννη Υφαντίδη, εκπαίδευσε τους ανθρώπους της «σχεδίας» μας που θα το μαγειρεύουν), να διαλέξουμε το κοκτέιλ «σχεδία»(!) από τη λίστα που έχει επιμεληθεί ο bartender Πέτρος Μυτιληναίος, να δημιουργήσουμε υπέροχα αντικείμενα, μεταμορφώνοντας το χαρτί από περασμένα, απούλητα τεύχη της «σχεδίας», να χαλαρώσουμε, να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε, να συνομιλήσουμε, να συναντηθούμε, ακόμη και να διαβάσουμε (στα ράφια μας, πέρα από τη «σχεδία», θα βρίσκονται τα περιοδικά «New Yorker», «Der Spiegel» και «Le Monde Diplomatique» και, βεβαίως, περιοδικά δρόμου από όλα τα μέρη της γης).
«Wow!» θα λέγαν οι Aγγλοσάξονες. Μέγα το δέος, λέμε εμείς. Όπως και με το περιοδικό δρόμου «σχεδία» αγωνιζόμαστε να σχεδιάσουμε ένα πολύ καλό έντυπο, ένα προϊόν που, ούτως ή άλλως, θα έχει πραγματική αξία αποκλειστικά και μόνο για τον ίδιο τον αγοραστή, πέρα από τη σπουδαιότητα της συμμετοχής σε μια σπουδαία κίνηση αλληλεγγύης, τη βοήθεια σε έναν συνάνθρωπο που βιώνει τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε ακραίες μορφές, έτσι και με το «σχεδία home» και το «σχεδία αρτ». Αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου ο επισκέπτης θα θέλει να έρθει, ούτως ή άλλως. Για το φαγητό, τη μουσική, τα κοσμήματα «σχεδία αρτ», τα ροφήματα και τα κοκτέιλ, τη ζεστασιά του χώρου, το περιβάλλον, για όλους τους καλούς λόγους. Και η γνώση ότι με αυτή του την παρουσία, διασκεδάζοντας, στην ουσία συμμετέχει ενεργά σε ένα τόσο ξεχωριστό κοινωνικό πρότζεκτ, να γεμίζει ακόμη περισσότερο την ψυχή του. Αγωνιζόμαστε για το καλύτερο.»

info
«Σχεδία home». Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Αθήνα.
Ώρες λειτουργίας 08:00-03:00, 7 ημέρες την εβδομάδα.
Περισσότερες πληροφορίες: 213 0231220, [email protected]www.shediart.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.