3.5.19

Για χίλιους λόγους - Με χίλιους Τρόπους


Το βλέπουμε όλες και όλοι, παντού στην Ευρώπη: οι φετινές Ευρωεκλογές θα σημάνουν την ενίσχυση της Ακροδεξιάς. Για την εξέλιξη αυτή, που μας γυρνά πίσω στα πιο σκοτεινά χρόνια του 20ου αιώνα κανείς/καμιά δεν μπορεί να είναι ανυποψίαστος-η.
Στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2018 συναντηθήκαμε στη Χώρα των Βάσκων άνθρωποι απ’ όλη την Ευρώπη για να σχηματίσουμε μια μεγάλη «Αγκαλιά των Λαών». Έτσι γεννήθηκε η ευρωπαϊκή αντιφασιστική καμπάνια «5Μ», που κορυφώνεται στις 5 Μαΐου 2019, με δράσεις σε κάθε χώρα της Ευρώπης. 
Στην Ελλάδα φτιάξαμε την καμπάνια 1000/1000 δηλώνοντας ότι: Υπάρχουν χίλιοι λόγοι να αντισταθούμε στο φασισμό και υπάρχουν χίλιοι τρόποι να τον σταματήσουμε. Με την καμπάνια μας θέλουμε να αναδείξουμε: 
* την ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ανεξαρτήτως χρώματος, και των πολυεθνικών εταιρειών για τις αιτίες της μεταναστευτικής εξόδου και τις συνέπειές της: θάνατοι, απάνθρωπες συμπεριφορές, σκλαβιά, απελάσεις, εκμετάλλευση, διακρίσεις και βία. 
 * τη ρητορική χειραγώγησης και υποκρισίας των δυνάμεων της δεξιάς και ακροδεξιάς, που ενοχοποιούν τους μετανάστες και πρόσφυγες για την κοινωνική και οικονομική κρίση στην Ευρώπη, και αποκρύπτουν την ευθύνη των ευρωπαϊκών ελίτ για την κρίση αυτή. 
 * τις πολιτικές που δημιουργούν ανεργία και επισφάλεια, καταργούν βασικές δημόσιες υπηρεσίες, εφαρμόζουν κοινωνικές περικοπές, χρησιμοποιούν ως εξιλαστήρια θύματα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, διασπείρουν ξενοφοβικά αισθήματα και υποδαυλίζουν τον πόλεμο ανάμεσα στους φτωχούς για να κερδίσουν ψήφους και να αποφύγουν τις ευθύνες εκείνων που μας κυβερνούν. 
 * τη στοχοποίηση και τη βία που υφίστανται με τρόπο βάρβαρο γυναίκες και άτομα LGBTQI+. 
 * την ποινικοποίηση ατόμων και οργανώσεων από την Ευρώπη, αλλά και μεταναστών που εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Η πρωτοβουλία θέλει να στηρίξει τα άτομα και τις οργανώσεις αυτές, αναδεικνύοντας τις αξίες που υπερασπίζονται. 
 Σκοπός της πρωτοβουλίας 1000/1000 είναι τα κοινωνικά κινήματα της Ευρώπης να δράσουν ενάντια στις πολιτικές μίσους και διακρίσεων που σήμερα προωθούν και ήδη εφαρμόζουν στην Ευρώπη δυνάμεις της άκρας δεξιάς (Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία), αλλά και δυνάμεις του Κέντρου που υιοθετούν την ατζέντα της Ακροδεξιάς. 
 Στην Ελλάδα του δολοφονημένου Σαχτζάτ Λουκμάν, του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, του δολοφονημένου Πετρίτ Ζίφλε, του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου, της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη --αλλά και του τεράστιου κύματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, των αντιφασιστικών αγώνων τις μέρες του Μακεδονικού, των πρωτοβουλιών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, των κινητοποιήσεων ενάντια στον μισογυνισμό και την ομοφοβία, των εκατοντάδων καθημερινών αντιστάσεων-- έχουμε χίλιους λόγους να συμμετέχουμε. Κι έχουμε χίλιους τρόπους γι' αυτό! 
 Σας καλούμε όλους και όλες: 
 - σε Συγκέντρωση αύριο Δευτέρα 6 Μαΐου στις 10πμ στο Εφετείο (Λουκάρεως), ήμερα έκδοσης της απόφασης για την δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν από ναζιστές δολοφόνους. 
 - σε ενεργή συμμετοχή στο αντιφασιστικό κίνημα, με μαζική παρουσία στη δίκη και στις κινητοποιήσεις για την καταδίκη της εγκληματικής νεο-ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσης Αυγής. Κανείς δεν μπορεί να είναι ανυποψιαστος: Κάθε ψήφος στην Χρύση Αυγή/Ελληνική Αυγή είναι μαχαίρι στα χέρια των ναζί. 

Ενδεικτικά την Καμπάνια στηρίζουν: Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού – ΟΡΜΑ, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, Καταλήψεις Στέγασης Προσφύγων City Plaza και Νοταρά26, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.