7.5.19

Δίκη μελών ΧΑ για το «Συνεργείο» | 5η δικάσιμος


Συνεχίζεται η δίκη για την επίθεση μηχανοκίνητης ομάδας της Χ.Α. στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη το 2013, υπό την ηγεσία Λαγού, Μίχου, κλπ.
Ακολουθεί η απευθείας καταγραφή μας από την δικαστική αίθουσα.


Έναρξη διαδικασίας 9:30
Για την υπεράσπιση Μίχου έχει διοριστεί νέος συνήγορος, ο Στυλιανός Γρηγορίου, καθώς παραιτήθηκε ο Ζωγράφος, όπως έχει συμβεί αντίστοιχα και στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.
Η έδρα έκανε δεκτή την ανάγνωση ως εγγράφων των μηνυμάτων του Γιάννη Λαγού για την επίθεση στο Συνεργείο από την δικογραφία της μεγάλης δίκης της Χ.Α.
Επίσης αναγνώστηκαν τα δελτία οχήματος των πληρωμάτων της ΔΙΑΣ. Σ’ αυτά καταγράφονται ονόματα ατόμων ελεγχθέντων από τους αστυνομικούς, μετά την επίθεση στο «Συνεργείο», όπως Δήμου Γεώργιος και Κομιανός Ιωάννης, επίσης κατηγορούμενοι στη μεγάλη δίκη της Χ.Α. για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.
Στα δελτία αυτά της ΔΙΑΣ περιλαμβάνονται και πινακίδες δικύκλων που ελέγχθηκαν, οι οποίες δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα στη δικογραφία.
Εκ νέου αιτήματα από την υπεράσπιση Μίχου:
– να έρθει ο Σπ. [αυτόπτης που τράβηξε τις φωτογραφίες] ως μάρτυρας να εξεταστεί.
– να εξεταστεί η παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους του εκμισθωτή Π. Δριμυλή γιατί δεν προκύπτει ότι το κτίριο υπέστη φθορά.
– μη λήψη υπόψιν των φωτογραφιών ως παράνομα ληφθείσες.
– να επανακληθεί ο μάρτυρας αστυνομικός Γιαννουλόπουλος.
Ολιγόλεπτη διακοπή για να συσκεφθεί το δικαστήριο επί των αιτημάτων.
Εισαγγελέας: Δικονομικά σε αυτό το σημείο η ένσταση για την παράσταση πολιτικής αγωγής δεν προβλέπεται. Να απορριφθεί.
Το αίτημα για να έρθει ο μάρτυρας είναι κρίσιμο και να γίνει δεκτό, να προσέλθει ο μάρτυρας.
Για το τρίτο δεν μπορεί να υπάρξει αντίρρηση για την εγκυρότητα των φωτογραφιών και να απορριφθεί.
Να εξεταστεί αν υπάρχουν τυχόν αξιόποινες πράξεις για παραβίαση προσωπικών δεδομένων [σ: αίτημα Ρουσσόπουλου] με την κατάθεση στοιχείων από άλλο βουλευμα.
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης τοποθετούνται επί της πρότασης της εισαγγελέα για τα αιτήματα που υποβλήθηκαν νωρίτερα.
Η έδρα απορρίπτει τον ισχυρισμό της υπεράσπισης για ακυρότητα παράστασης πολιτικής αγωγής και κάνει δεκτό το αίτημα να έρθει να καταθέσει ο μάρτυρας Σπηλιόπουλος.
Ισχυρισμοί από την υπεράσπιση Μίχου ότι αφού δεν είχε αρθεί η ασυλία του από τη Βουλή είναι άκυρη η δίωξη. Ο συνήγορος του Μίχου, Γρηγορίου, αναρωτιέται γιατί διαχωρίστηκε αυτή η δικογραφία από την κύρια δίκη.
Η υπεράσπιση ζητάει να εξεταστεί πρώτα ο μάρτυρας [Σπ.] και μετά να διαβαστούν τα υπόλοιπα έγγραφα.
Το δικαστήριο διακόπτει για να αποφασίσει αν τελικά θα εξεταστούν οι επιπλέον μάρτυρες πριν την ανάγνωση των εγγράφων της πολ. αγωγής ή κατόπιν.
Το δικαστήριο διέκοψε για την επόμενη δικάσιμο, Παρασκευή 10 Μαΐου, με κλήτευση του μάρτυρα Σπ. [αυτόπτη που τράβηξε τις φωτογραφίες].

Γράφει: Τάσσος Θεοφίλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.