1.4.19

Η ομάδα της Κόνιτσας έβγαλε κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό

Πήρε θέση για την επίθεση σε προσφυγόπουλα η τοπική ομάδα της Κόνιτσας. 
Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκαν το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής ανήλικοι πρόσφυγες που ζουν σε δομή της Κόνιτσας,του νομού Ιωαννίνων. Τα νεαρά παιδιά, αφγανικής καταγωγής, έπαιζαν μπάσκετ σε ένα γήπεδο της περιοχής, όταν εμφανίστηκαν πέντε κουκουλοφόροι με ρόπαλα και τους επιτέθηκαν.


Τα δύο από τα πέντε παιδιά μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, το ένα ήταν σε σοκ, ενώ το δεύτερο είχε κάταγμα στο χέρι και εκδορές στα πόδια.


Ο δήμος Κόνιτσας, με ανακοίνωση του, καταδίκασε από την πρώτη στιγμή «την επίθεση εναντίον ασυνόδευτων ανηλίκων Αφγανών», ενώ και οι κάτοικοι της περιοχής θορυβήθηκαν από το γεγονός, όπως αποδεικνύουν και κάποιες ενέργειές τους, όπως αυτή της τοπικής ομάδας.


Πριν το παιχνίδι της Κόνιτσας με την Ανατολή, για το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ιωαννίνων, οι ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας κράτησαν πανό που έγραφε «Η Κόνιτσα λέει όχι στη βία και τον ρατσισμό».


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα passports.gr, οι παίκτες και ο προπονητής της ομάδας βρήκαν αυτόν τον τρόπο για να εκφράσουν την πλήρη αντίθεση τους με τα όσα έγιναν εις βάρος των νεαρών προσφύγων. Το πανό κράτησαν μαζί οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και οι διαιτητές.


Πηγη:https://www.alfavita.gr/koinonia/284830_i-omada-tis-konitsas-ebgale-kokkini-karta-ston-ratsismo?fbclid=IwAR36U0ICMKHLn8IVEuDHrvXUCijFjTkp4CXSSJpufd1AY3I40Dk3N5eq3Vo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.