5.4.19

Ισότητα των δύο φύλων, δομές υποστήριξης γυναικών


Οι φίλοι του κινηματογράφου θα έχουνa την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα Αφιέρωμα με θέμα την «Ισότητα των δύο φύλων, δομές υποστήριξης γυναικών». Πρόκειται για θέμα ευρύ και με διαρκώς αυξανόμενη σημασία στις μέρες μας, καθώς η ανάμειξη πληθυσμών, λόγω της παγκοσμιοποίησης, αλλά και της εκτεταμένης μετανάστευσης, διασταυρώνει διαφορετικά πολιτισμικά συστήματα, συνήθειες και αντιλήψεις.
Στη νέα εποχή που διανύουμε καθίσταται σαφές ότι τόσο τα νομικά πλαίσια όσο και οι δομές υποστήριξης γυναικών έχουν ανάγκη από διαρκή αναπροσαρμογή και διεύρυνση, προκειμένου αφενός να κατανοήσουν τα νέα δεδομένα, αλλά και να υποστηρίξουν με επιτυχία γυναίκες που υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή και διακρίσεις (π.χ. πρόσφυγες, μετανάστριες, άνεργες, μονογονείς κ.λπ.), προερχόμενες από διαφορετικά κοινωνικά, μορφωτικά ή πολιτισμικά πλαίσια.
To Αφιέρωμα θα έχει διάρκεια δύο ημερών με προβολές ταινιών πρώτης προβολής, πάνελ συζήτησης και workshop από επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου. Στις ξενόγλωσσες ταινίες έχουν προστεθεί ελληνικοί υπότιτλοι.
Το Αφιέρωμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Η προβολή των ταινιών του Αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.