17.4.19

Δήμος Παπάγου-Χολαργού καλεί και την Χρυσή Αυγή στην συζήτηση για την προεκλογική εκστρατεία!


Είμαστε ένα βήμα πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Ήδη έχουμε το περιστατικό του Κορωπίου με τον δήμαρχο να παραχωρεί αίθουσα για συνεδρίαση στη ναζιστική οργάνωση ανήμερα της 21ης Απριλίου. 


Το συναπτόμενο τώρα, είναι η πρόσκληση που απήυθυνε η δημοτική αρχή στο δήμο Παπάγου Χολαργού σε κόμματα και παρατάξεις γισ σύσκεψη που αφορά την προεκλογική εκστρατεία. Η πρόσκληση όπως φαίνεται και στο έγγραφο - ελαφρά τη καρδία -πήγε και στη Χρυσή Αυγή. Αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα κόμματα και παρατάξεις υποχρεώνονται από τη δημοτική αρχή να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι διαπραγματεύσεων με τους φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν το αποδέχονται όλοι, ήδη έχουν αρνηθεί τη συμμετοχή τους στην εν λόγω συνεδρίαση και έχουν δημοσιεύσει καταγγελίες κόμματα και παρατάξεις που ανήκουν στον αριστερό, κεντροαριστερό και κεντρώο χώρο. Οι αντίστοιχες του δεξιού και κεντροδεξιού τηρούν σιγή ιχθύος. Πρώτον αναρωτιέμαι μέχρι που μπορεί να φθάσει η ψηφοθηρία και η υποκρισία προκειμένου να μη δυσαρεστήσουν τους οπαδούς της Χ.Α. και πιθανούς δικούς τους ψηφοφόρους. Δεύτερον, ενημερωτικά προς όλες τις δημοτικές αρχές προς αποφυγή ανάλογων ατοπημάτων, το συλλογικό όργανο των Δήμων και Κοινοτήτων η Κ.Ε.Δ.Ε., από το Σεπτέμβρη του 2013, μετά τη δολοφονία Φύσσα, έχει εκδώσει ψήφισμα με βάση το οποίο καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια με αποφάσεις τους να απομονώσουν και να κηρύξουν ανεπιθύμητη στις πόλεις τους τη Χρυσή Αυγή. Συνεπώς οι Δημοτικές Αρχές είναι καλυμμένες από το συλλογικό τους όργανο και δεν υπάρχει η οποιαδήποτε θεσμική υποχρέωση για να απευθύνουν ανάλογες προσκλήσεις. Υπάρχει δε δεδικασμένο με την αθώωση Πελετίδη στην Πάτρα για μη διιευκόλυνση των χρυσαυγιτών.


Η δίκη της Χ.Α. βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, και θα πρέπει τα δημοκρατικά αντανακλαστικά ΟΛΩΝ όσων θέλουν να θεωρείται ότι ανήκουν στο περίφημο δημοκρατικό τόξο, να είναι σε επαγρύπνιση. Οι δικαιολογίες τελείωσαν, ας αποφασίσουν όλοι με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.


Κείμενο και φωτογραφίες αλιεύτηκαν από το προφίλ της Effie Parissi στο facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.