16.4.19

Πρόκληση! Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής κάνουν εκδήλωση 21η Απριλίου με την άδεια του Δ. Κορωπίου!

Γράφει: Τάκης Γιαννόπουλος
Κυριακή 21 Απριλίου 2019. Αυτή την ημέρα πριν 52 χρόνια είχαμε την επιβολή της 7χρονης στρατιωτικής δικτατορίας στην χώρα μας, που με την στήριξη της CIA κατήργησε τα δημοκρατικά δικαιώματα, φυλάκισε, εξόρισε, βασάνισε και δολοφόνησε χιλιάδες ανθρώπους, και στήριξε το μεγάλο κεφάλαιο.

Μια τέτοια ημέρα λοιπόν τι κάνει ο Δήμος Κορωπίου; Παραχωρεί το αμφιθέατρο του Δήμου στην Χρυσή Αυγή για να κάνει εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της για την Ανατολική Αττική με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

***

Και ποια είναι η απάντηση του δημάρχου για το θέμα όπως καταγράφηκε από την δημοσιογράφο Δανάη Κισκήρα – Μπαρτσώκα και το documentonews.gr;
«Δεν το γνωρίζω, αυτά τα έχουν αναλάβει οι αντιδήμαρχοι. Εμείς δίνουμε το αμφιθέατρο σε όποιον το ζητήσει όποτε υπάρχει κενό», είπε χαρακτηριστικά. 
Δήμαρχος Κορωπίου είναι ο Δημήτρης Κιούσης, με την υποστηριζόμενη από τη Νέα Δημοκρατία παράταξη «Κορωπί Νέο Ξεκίνημα».
Ο δήμαρχος λοιπόν που υποστηρίζεται από το «φιλελεύθερο κόμμα του δημοκρατικού τόξου» που λέγεται Νέα Δημοκρατία δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε ότι ο κεντρικός χώρος του δήμου παραδίδεται για εκδήλωση στους υπόδικους νεοναζί φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Τουλάχιστον οι υπεύθυνοι της εταιρείας που έχει αναλάβει την ΑΙΓΛΗ του Ζαππείου ήταν πιο ειλικρινείς όταν είχαν παραχωρήσει για παρόμοιους λόγους τον χώρο στην Χρυσή Αυγή για εκδήλωση πρόσφατα. «Δεν δίνουμε τον χώρο αλά καρτ. Τον δίνουμε σε όποιον πληρώνει» είχαν δηλώσει για να αναδιπλωθούν γρήγορα μετά τις εύλογες αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

***

Ο «δημοκράτης» δήμαρχος θα έπρεπε να ξέρει λοιπόν ότι:
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα ακόμα πολιτικό κόμμα που έχει τις δικές του απόψεις. Είναι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση σύμφωνα και με το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη που διαρκεί 4 χρόνια τώρα.
Όλοι οι βουλευτές ομιλητές της εκδήλωσης είναι υπόδικοι στην συγκεκριμένη δίκη.
Ευθύνεται για 100άδες επιθέσεις, τραυματισμούς και δολοφονίες όπως αυτές του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουγκμάν.
Είναι υποστηρικτές του Χίτλερ και του εθνικοσοσιαλισμού, και βέβαια χουντικών καθεστώτων όπως αυτό των συνταγματαρχών του Παπαδόπουλου.
Ο έγκλειστος τότε δικτάτορας Παπαδόπουλος είχε διορίσει το 1983 τον Μιχαλολιάκο  γενικό γραμματέα της νεολαίας του κόμματος που είχε ιδρύσει με το όνομα ΕΠΕΝ. Διόλου τυχαία το 1985 τον Μιχαλολιάκο διαδέχτηκε πάλι με διορισμό ο Μ. Βορίδης σημερινό εξέχον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

***

Στις 21 Απριλίου ο Δήμος Κορωπίου -όπως και όλοι οι δήμοι- δεν θα έπρεπε να έχουν κενά αμφιθέατρα αλλά προγραμματισμένες αντιδικτατορικές εκδηλώσεις.
Τώρα βέβαια που «έμαθε» ο δήμαρχος τι θα κάνει; Θα ακυρώσει άμεσα την παραχώρηση του χώρου; Ή θα συνεχίσει να ποιεί την νήσσαν;
Αν τυχόν προχωρήσει η εκδήλωση πάντως το αντιφασιστικό κίνημα χρειάζεται να πράξει τα δέοντα.
Όπως μερικές μέρες πριν οι φασίστες του «Ιερού Λόχου» στην Θεσσαλονίκη δεν βρήκαν χώρο ούτε από τον Δήμο Καλαμαριάς ούτε από τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την φιέστα τους, έτσι και στην Αθήνα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να βρούνε τόπο να σταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.