24.4.19

Η οικογενειοκρατία και τα «μαύρα» έσοδα του 1 εκατ. στα ταμεία των χρυσαυγιτών

Ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, Ελευθέριος Συναδινός, χαρακτήρισε «κλειστό κλαμπ» τη Χρυσή Αυγή και τόνισε πως από το 2014 έως σήμερα η Χρυσή Αυγή έχει πάρει από τους ευρωβουλευτές και τους βοηθούς τους ένα εκατομμύριο ευρώ, χωρίς να έχει δώσει στοιχεία για το που έχουν ξοδευτεί αυτά τα χρήματα. Υπογράμμισε πως ο Μιχαλολιάκος και ο πυρήνας γύρω από αυτόν ελέγχει το ποιος θα εκλεγεί και αφήνει αιχμές για το κατά πόσο συμβάλουν οικονομικά οι βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Ε. Συναδινός υποστήριξε πως ο Μιχαλολιάκος και ο περίγυρος του έχουν καταστήσει την εγκληματική οργάνωση σε «κλειστό κλαμπ», επισημαίνοντας πως οι χρυσαυγίτες έχουν λάβει από τους ευρωβουλευτές και τους βοηθούς «ένα εκατομμύριο ολοστρόγγυλο» χωρίς να αναφέρουν το που πήγαν αυτά τα χρήματα.


«Δεν έφυγα με παράπονα, έφυγα θυμωμένος και αγανακτισμένος για θέματα πολιτικής και για θέματα ηθικής. Έπρεπε από την αρχή η Χρυσή Αυγή να ανοιχτεί στην κοινωνία και να δείξει ότι είναι ένα κόμμα που ενδιαφέρεται για τους πολίτες και την Ελλάδα και όχι να γίνει κλειστό κλαμπ που εκλέγεται μονάχα ο στενός κομματικός πυρήνας του αρχηγού, του Μιχαλολιάκου.


Διαχειρίζονται την όλη υπόθεση 5- 10 άτομα. Όλες αυτές οι κραυγές για τους πολίτες είναι κατ’ ευφημισμόν θα έλεγα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα άλλων στελεχών. Βλέπετε ο Παναγιώταρος είναι κάθε φορά βουλευτής και κατεβαίνει στην περιφέρεια, ο Κασιδιάρης είναι βουλευτής και κάθε φορά είναι δήμαρχος. Δεν θέλουν να έχουν στελέχη σκεπτόμενα.

Εκμεταλλεύτηκαν και τον Επιτήδειο και τον Φουντούλη για την απώλεια του παιδιού του. Εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την απώλεια του παιδιού του και τον ίδιο. Τους πέταξαν και τους δύο έξω. Εκμετάλλευση όχι μόνο πολιτική, αλλά και οικονομική. Το τονίζω. Από τη στιγμή που είχε σταματήσει η χρηματοδότηση λόγω της δίκης της Χρυσής Αυγής, οι ευρωβουλευτές και οι βουλευτές, δεν ξέρω αν δίνουν όλοι οι βουλευτές γιατί έχω αμφιβολία σε αυτό, οι ευρωβουλευτές τουλάχιστον δίνανε κάθε μήνα 4.000 στη Χρυσή Αυγή.

Εκτός όμως από τους ευρωβουλευτές και οι βοηθοί τους είχαν κληθεί να καταβάλλουν παρανόμως 1.000 ο καθένας από το μισθό του. Είναι άλλο ο επιστημονικός συνεργάτης και άλλο ο βοηθός. Στα τελευταία πέντε χρόνια, η Χρυσή Αυγή από τους ευρωβουλευτές και τους βοηθούς πήρε ένα εκατομμύριο ευρώ. Ένα εκατομμύριο ολοστρόγγυλο και δεν μας είπαν που έχουν πάει αυτά τα λεφτά. Στον καινούργιο κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που άλλαξε πριν έναν χρόνο, απαγορεύεται ρητά η χρηματοδότηση των βοηθών των ευρωβουλευτών σε κόμματα του κράτους – μέλους».

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίον σπαταλήθηκε το ένα εκατομμύριο από την εγκληματική οργάνωση αλλά και για τις δηλώσεις τους σχετικά με το ότι είναι φτωχοί, ο Συναδινός απάντησε πως οι χρυσαυγίτες δεν είναι καθόλου φτωχοί και αντί να κάνουν κοινωνικό έργο, τα λεφτά πηγαίνουν στην οικογένεια του Μιχαλολιάκου. Έκανε λόγο για ορισμό της οικογενειοκρατίας.


«Δεν είναι καθόλου φτωχοί γιατί έχουν πάρα πολλούς υπαλλήλους που πληρώνονται από αυτά τα λεφτά, αντί να κάνουν κοινωνικό έργο. Είναι μια οικογενειακή υπόθεση του αρχηγού που έχει βάλει μέσα ανίψια, κόρες, τη γυναίκα του και δεν συμμαζεύεται. Τα πράγματα έχουν όνομα και επίθετο. Ο ορισμός της οικογενειοκρατίας».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.