8.3.19

Η Λέγκα του Βορρά καλεί τις γυναίκες στον «φυσικό τους ρόλο»


Οργή στις οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και του φεμινιστικού κινήματος έχει προκαλέσει στην Ιταλία φυλλάδιο της κυβερνώσας ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Όπως αναφέρει οι γυναίκες πρέπει να επιστρέψουν στον «φυσικό ρόλο» τους, της φροντίδας των παιδιών και της οικογένειας. Προβλήματα προκάλεσε και εντός της κυβέρνησης.

Το φυλλάδιο, που μοιράστηκε στη Νότια Ιταλία, ενώ υποτίθεται απευθύνεται στις γυναίκες, για να τιμήσει την 8η Μαρτίου, στην ουσία στόχο έχει όλους αυτούς οι οποίοι «προσβάλλουν τη γυναικεία αξιοπρέπεια», καλώντας τες να «απομακρυνθούν από τον φυσικό τους ρόλο», αυτόν της προστασίας «της ζωής και της οικογένειας».

Σύμφωνα με τον συντάκτη του, είναι έξι οι τρόποι με τους οποίους προσβάλλεται ο ρόλος των γυναικών. Μεταξύ αυτών καταγγέλλει αυτούς που στηρίζουν «το δικαίωμα των γυναικών στον αυτοκαθορισμό», διότι προκαλεί «μνησίκακες συμπεριφορές έναντι των ανδρών», αλλά και η θεσμοθέτηση νόμων που επιτρέπουν σε ζευγάρια του ίδιου φύλου να γίνονται γονείς.

Το κείμενο υποστηρίζει ότι οι γυναίκες έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κοινωνία, και αυτός είναι «να διασώσουν το ιταλικό έθνος».

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα υποστήριξε ότι το φυλλάδιο της Λέγκας του Βορρά προωθεί ιδέες «που θέλουν να φέρουν τις γυναίκες και την κοινωνία πίσω στον Μεσαίωνα».

Επίσης, η υπουργός Υγείας, Τζούλια Γκρίλο, η υπουργός Άμυνας Ελιζαμπέτα Τρέντα και η υπουργός Νότου, Μπάρμπαρα Λέτσι, που προέρχονται από τα Πέντε Αστέρια, αντιδρώντας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία εκφράζουν «τη βαθιά ανησυχία τους». Όπως τονίζουν «ελπίζουν και πιστεύουν ότι η ηγεσία της Λέγκας του Βορρά θα καταδικάσει το γεγονός και θα λάβει αποστάσεις το συντομότερο».

Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά στην περιοχή της Καλαβρίας, και υπεύθυνος για την ενέργεια, Τζιανκάρλο Τσερέλι, δήλωσε ότι σκοπός του φυλλαδίου είναι «να προωθήσουμε τον σπουδαίο κοινωνικό ρόλο των γυναικών» και ότι το μήνυμά του «παρερμηνεύθηκε».

Πάντως, οι διοργανωτές των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γυναίκας στην περιοχή του Κρότωνα, απέκλεισαν τον Τσερέλι από τους ομιλητές, ενώ ο ηγέτης του κόμματος Ματέο Σαλβίνι πήρε αποστάσεις από την οργάνωση του κόμματος στην Καλαβρία, λέγοντας ότι ο ίδιος «εργάζεται για την ισότητα και αξιοπρέπεια ανδρών και γυναικών, για την ισότητα ανάμεσα στη μητέρα και τον πατέρα».

Πάντως να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη του ακροδεξιού κόμματος συμπεριφέρονται με προκλητικό και σεξιστικό τρόπο έναντι των γυναικών. Ηγετικό στέλεχος της Λέγκας διαγράφηκε από το κόμμα πριν από ένα μήνα, όταν σχολιάζοντας τη δήλωση της τραγουδίστριας Έμα Μαρόνε ότι πρέπει να ανοίξουν τα λιμάνια για τους πρόσφυγες, είπε: «Καλά θα κάνει να ανοίξει τα πόδια της και μετά να πληρωθεί γι' αυτό».

Πηγη:https://www.efsyn.gr/node/186407?fbclid=IwAR1EioBU4-4WBMR4Au9lTdUX0o9KIJA8nDRPMUPpL2inUTx-ZRCnLleCGtI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.