20.3.19

Επίθεση φασιστών στο στέκι της αυτοοργανωμένης ομάδας «Μαρίνος Αντύπας»

Επίθεση φασιστών δέχτηκε το στέκι του αυτοοργανωμένου αθλητικού συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας» στη Λάρισα. Όπως καταγγέλλει η ομάδα, διέρρηξαν το στέκι τους, πήραν κάποια πανό τους και έγραψαν φασιστικά συνθήματα στην πρόσοψη.

Η ανακοίνωση της συνέλευσης του αυτοοργανωμένου αθλητικού συλλόγου Μαρίνου Αντύπα:
Με ποια πλευρά είσαι;
Με το σκοτάδι του φασισμού ή με το φως της ελευθερίας;
Ιστορικό
Μέσα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και πιο πρόσφατα, την Τετάρτη 13 Μαρτίου το βράδυ, το στέκι μας στην διασταύρωση των οδών Δροσίνη & Σολωμού έγινε στόχος επιθέσεων. Πιο συγκεκριμένα την πρώτη φορά μας το διέρρηξαν και έκλεψαν κάποια πανό ενώ κατά την διάρκεια της τελευταίας επίθεσης μας έβαψαν την πρόσοψη με φασιστικά συνθήματα. Επίσης έβαψαν με φασιστικά συνθήματα και το πατρικό σπίτι συντρόφου.
Τι είναι στο στέκι μας;
Στο χώρο αυτό στεγάζεται η συνέλευση του αυτοοργανωμένου αθλητικού συλλόγου Μαρίνου Αντύπα καθώς και η ομάδα μελέτης ιστορίας κοινωνικών αγώνων. Στο στέκι συχνά προβάλλονται ταινίες αλλά και πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες ποικίλουν από ρεμπέτικα γλέντια σε θέματα αστρονομίας έως και θέματα τεχνολογίας.
Τι έγραφαν τα συνθήματα
Τα αναγραφόμενα συνθήματα μας έβριζαν και έφεραν την υπογραφή anti-antifa και συνοδεύονταν από ένα στόχο. Για όσες και όσους δεν γνωρίζουν αυτά είναι σύμβολα και ονομασία που παραπέμπουν σε εθνικιστές, λάτρεις των ναζί του Χίτλερ, θιασώτες της φασιστικής ιδεολογίας. Αυτοί οι ακροδεξιοί βγήκαν από τις τρύπες τους, μέσα στο σκοτάδι, για να προπαγανδίσουν την μισάνθρωπη ιδεολογία τους και για να απειλήσουν.
Λένε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα αλλά εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Στους απογόνους των ναζί, σε αυτούς που αιματοκύλισαν ολόκληρο τον κόσμο, σε αυτούς που έκαψαν το Δομένικο και εκτέλεσαν πόσους ανθρώπους στη Τσαριτσάνη της Ελασσόνας, στους νοσταλγούς της Χούντας, σε όσους συνεργάζονται με το κεφάλαιο και είναι φίλοι των εφοπλιστών, σε αυτούς που έχουν σαν πρότυπα μακελάρηδες σαν αυτόν της Νέας Ζηλανδίας, σε όσους ονειρεύονται ένα νέο Μεσαίωνα, σε όλους αυτούς δεν θα τους κάνουμε τη χάρη και δεν θα τους αφήσουμε.
Γιατί μας εχθρεύονται
Εμείς προτάσσουμε τον αντιφασισμό, την αντίσταση και την αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη όχι μόνο για Έλληνες ή κάποια εθνότητα αλλά για κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται, που βρίσκεται στο στόχαστρο της εξουσίας, που ο πόλεμος τον ανάγκασε να αφήσει το σπίτι του, για όποιον έχει ανάγκη, μην επιτρέποντας να γίνει βορά του κοινωνικού κανιβαλισμού.
Κινούμενοι σε αυτή τη λογική έχουμε διοργανώσει συλλογές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες, για τους πλημμυροπαθείς στην Μάνδρα, για τα θύματα των περσινών πυρκαγιών. Παράλληλα εκφραζόμαστε μέσω πανιών στα γήπεδα και μέσω ανακοινώσεων για όποιο θέμα θεωρούμε ότι αφορά τη συνέλευση μας. Είτε αυτό είναι οι εκλογές στην ΕΠΣΛ είτε η άδικη προφυλάκιση της Ηριάννας.
Κάλεσμα
Οι δράσεις του συλλόγου είναι όλες ανοικτές και ανακοινωμένες, το ίδιο και τα αθλητικά μας τμήματα. Καλούμε όλες και όλους να απομονώσουν, να πολεμήσουν αυτές τις φασιστικές νοοτροπίες και να μην τις αφήσουν να επικρατήσουν σε καμία πτυχή της καθημερινότητας.
Στη ζωή μας, όλες και όλοι μας κάνουμε επιλογές. Επιλογές που μας καθορίζουν αλλά και καθορίζονται από το ποιόν μας. Εμείς συμμετέχοντας στον Μαρίνο Αντύπα έχουμε κάνει αυτή τη συνειδητή επιλογή. Να αποτελέσουμε ένα αντιφασιστικό ανάχωμα στην επέλαση του φασισμού και των παραφυάδων του, να προτάξουμε την αντίσταση στους από πάνω αυτού του κόσμου, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους το χρειάζονται, να αλλάξουμε τον κόσμο…
Η συνέλευση του αυτοοργανωμένου αθλητικού συλλόγου Μαρίνου Αντύπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.