23.3.19

«Τον γιο μου τον σκότωσαν για όσα αγωνιζόταν» τονίζει ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου

Έξι μήνες μετά την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, ο πατέρας του, Ευθύμιος Κωστόπουλος, δήλωσε ότι ο γιός του έπεσε θύμα ρατσιστικής βίας και δολοφονήθηκε για τα όσα πίστευε και για τον αγώνα που έδινε για αυτά. Τόνισε πως η δίκη για την υπόθεση του αφορά ολόκληρη την κοινωνία, προσθέτοντας πως θα παλέψει για να μην θρηνήσουν και άλλοι γονείς τα παιδιά τους.
Εξέφρασε την απορία του για τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη που λίντσαραν τον Ζακ, λέγοντας ότι «όσο μίσος και να έχεις δε φτάνεις σε αυτό το σημείο, αυτές οι πράξεις δείχνουν έλλειψη ανθρωπιάς». Δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία με τη στάση της δείχνει ανοχή στη βία που δέχτηκε ο γιός του και κάλεσε τους αυτόπτες μάρτυρες να ξεπεράσουν τη φοβία τους και να καταθέσουν, καθώς «αύριο – μεθαύριο θα βρεθεί κάποιος άλλος στη θέση του Ζαχαρία, αν επικρατήσει η σιωπή».



Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο propaganda.gr, o Ευθύμιος Κωστόπουλος τόνισε πως ο δολοφονημένος Ζακ άφησε παρακαταθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα, καθώς επέλεξε να αγωνιστεί  για τα πιστεύω του.


«Ο Ζακ με τη δράση του άφησε μια παρακαταθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα; Εγώ αισθάνομαι περήφανος για το γιο μου και τους αγώνες του για ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητα. Ήταν ένα διαφορετικό παιδί, καλόψυχο και με συμπόνια. Καμιά φορά ανησυχούσα και του έλεγα: “Δε θα σώσεις εσύ τον κόσμο, βλέπεις σε κυνηγάνε, σε πληγώνουν”. Αυτός , όμως, πάλευε με αποτέλεσμα σε κάποιους να μην αρέσει και να τον σκοτώσουν. Αυτή είναι η αλήθεια. Το γιο μου τον σκότωσαν, γι’ αυτά που αγωνίζονταν. Είναι θύμα της ρατσιστικής βίας».

Ερωτηθείς για τις προσδοκίες του σχετικά με τη δίκη, υπογράμμισε πως η δίκη αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, προκειμένου να μην βρεθούν μελλοντικά και άλλοι άνθρωποι στη θέση της οικογένειας του Ζακ. «Εμείς σαν οικογένεια ελπίζουμε σε μια δίκαιη δίκη και σε μια καταδικαστική απόφαση. Δεν είναι ο λόγος μας εναντίον του λόγου των κατηγορουμένων. Υπάρχουν στοιχεία και ντοκουμέντα. Είναι μια σημαντική δίκη που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Εμένα το παιδί μου δε γυρίζει πίσω αλλά είμαι υποχρεωμένος να παλέψω μέχρι τέλους για να δικαιωθεί η μνήμη του. Δε θα το αφήσω έτσι. Θα αγωνιστώ με όλα τα μέσα που μου δίνει ο νόμος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για να μη θρηνήσουν κι άλλοι γονείς τα δικά τους παιδιά».

Σχετικά με το ότι η ΝΔ δεν καταδίκασε τη δολοφονία του, όπως έπραξαν άλλα κόμματα, ο Ευ. Κωστόπουλος έκανε λόγο για ντροπιαστική στάση που δείχνει ανοχή στη βία. «Μόνο μια λέξη βρίσκω κατάλληλη: Ντροπή. Είναι σα να επικροτούν τη βία. Ο γιος μου έγραφε κάποτε ότι ευθύνες για τη βία δεν έχουν μόνο αυτοί που την ασκούν αλλά κι αυτοί που την ανέχονται. Η Νέα Δημοκρατία με τη στάση της δείχνει ανοχή στη βία που δέχτηκε ο Ζαχαρίας. Έτσι θα κυβερνήσουν; Η αξία της ανθρώπινης ζωής θα έπρεπε να είναι σημαία για όλα τα πολιτικά κόμματα».

Ερωτηθείς για τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη που λίντσαραν τον γιό του και δεν αποδέχονται πως τον σκότωσαν, τόνισε πως αδυνατούσε να πιστέψει την βαρβαρότητα με την οποία τον χτυπούσαν, ενώ επισήμανε πως αυτές οι πράξεις δείχνουν έλλειψη ανθρωπιάς και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί το μένος τους απέναντι στον Ζακ.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/139519/Ton-gio-mou-ton-skotosan-gia-osa-agonizotan-tonizei-o-pateras-tou-Z-Kostopoulou?fbclid=IwAR0afJ-Krpptj0ZXgwML-v0sQbt4YijjM4tmVA7JT2eubiV4P2mxXE0tRVo#.XJOfBvq3ra0.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.