21.3.19

Γιατί και πώς η Χρυσή Αυγή μπορεί να κάνει εκδήλωση στην Αίγλη Ζαππείου; Γιατί απλά πλήρωσε, είναι η κυνική απάντηση

Δυσάρεστη εντύπωση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παραχώρηση της Αίγλης Ζαππείου στη Χρυσή Αυγή, για την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων του κόμματος για τις ευρωεκλογές, την ερχόμενη Δευτέρα.   


Η Αίγλη (όπως και όλο το Ζάππειο) ανήκει στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων και έχει παραχωρηθεί για εκμετάλλευση σε εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά.   


Πρόεδρος του ΔΣ της Επιτροπής είναι η κα Βαγενά Χρυσάνθη, εμπειρογνώμων πρεσβευτής και σύμβουλός Α' του υπουργείου Εξωτερικών, που ανέλαβε τα καθήκοντά της με την παρούσα κυβέρνηση.  



Το LIFO.gr επικοινώνησε για το ζήτημα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αίγλης Ζαππείου, Αναστάσιο Πατέλα. Γιατί και πώς η Αίγλη Ζαππείου παραχωρείται στη Χρυσή Αυγή; Υπάρχει κριτήριο ή αρκεί μια κράτηση και η εξόφληση για να δοθεί ο χώρος σε οποιονδήποτε;



«Με βγάζετε από μία πάρα πολύ δύσκολη θέση» ήταν τα πρώτα του λόγια, αφού ήθελε, όπως είπε, να ξεκαθαρίσει τη θέση της εταιρείας μετά τα αρνητικά μηνύματα που έλαβε στα social media.   Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Αίγλη δίνεται στη Χρυσή Αυγή για πολιτική εκδήλωση. Πριν από λίγους μήνες, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε ζητήσει για πρώτη φορά την αίθουσα και ο κ. Πατέλας θυμάται τις υπεύθυνες στο τμήμα των πωλήσεων - κρατήσεων να τον προσεγγίζουν με δισταγμό. Οι δισταγμοί ωστόσο φαίνεται πως ξεπεράστηκαν τότε, όπως και τώρα...   «Κατευθείαν χτύπησαν καμπανάκια μέσα στο κεφάλι μου αλλά είμαστε επαγγελματίες και όχι δημοκράτες α λα καρτ» δηλώνει ο κ. Πατέλας.   «Ήταν τόσο πειθαρχημένοι που αφήσανε τις καρέκλες στην ίδια ευθεία» λέει χαρακτηριστικά και επικαλείται το θετικό feedback του προσωπικού, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εκ νέου παραχώρηση αίθουσας στους Χρυσαυγίτες την 25η Μαρτίου.    «Δεν είχαμε παράπονο ή πρόβλημα ως εταιρεία και η επιχείρηση δεν κάνει διακρίσεις. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε διακρίσεις» τονίζει.   Διευκρινίζεται πως για τις εκδηλώσεις, την απόφαση παίρνει αποκλειστικά η εταιρεία που διαχειρίζεται την Αίγλη χωρίς παρέμβαση της Επιτροπής. 


Σε ερώτηση για το αν η εταιρεία προβληματίζεται από την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής και τα όσα έχουν μέχρι τώρα αποκαλυφθεί για την εγκληματική της δράση, ο διευθύνων σύμβουλος της Αίγλης φαίνεται να μη συνυπολογίζει τις δικαστικές εξελίξεις, επιμένοντας ότι οι εκδηλώσεις στον χώρο γίνονται «κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας».  «Για την επιχείρηση δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι υπόδικος. Έχουμε κι άλλους πελάτες που χρωστάνε από δω και από 'κει κι έχουνε δικαστήρια. Δεν υπάρχουν τέτοια κριτήρια» απαντά χαρακτηριστικά – παρά το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δεν κατηγορείται για χρέη.    «Με την ίδια λογική, αν κάποιος πάει να πιει έναν καφέ, θα του πούνε δεν σερβίρουμε καφέ γιατί είσαι αυτός; Το βρίσκετε λογικό;» διερωτάται.   Επίμονα θέτουμε και πάλι το ερώτημα αν σε ηθικό επίπεδο, απασχολεί την εταιρεία η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, αλλά και πάλι ο διευθύνων σύμβουλος της Αίγλης εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από τη ρητορική μίσους του κόμματος και μάλιστα επικαλείται την είσοδο της ΧΑ στη Βουλή.    «Από τη στιγμή που τους ψήφισε ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας, για ποιον λόγο να αρνηθώ;» αναρωτιέται ο κ. Πατέλας. «Γιατί να δημιουργήσω τις όποιες εντυπώσεις, αντιπαλότητες ή έχθρες; Δεν είναι η θέση μας αυτή, ο ρόλος μας είναι να παρέχουμε μία υπηρεσία όσο μπορούμε καλύτερα».  


  — Ναι, αλλά την πρώτη φορά υπήρξε κάποιος «δισταγμός». Τι άλλαξε μετά; «Την πρώτη φορά υπήρξε μία δεύτερη σκέψη για το τι θα κάνουμε πράγμα που δεν το κάνουμε για άλλους πελάτες και αποφασίσαμε πως η δουλειά μας και ο ρόλος μας είναι να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας.   Μας έχουνε στείλει στα social media μηνύματα ότι είναι απαράδεκτο η Αίγλη να φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις. Τι θα έπρεπε να κάνει η Αίγλη; Να δημιουργήσει εχθρούς; Η Αίγλη είναι πολυπρόσωπη και ανοικτή σε όλους».   Στη συνέχεια ο κ. Πατέλας επικαλείται το οικονομικό ζήτημα: «Διαχειριζόμαστε τον χώρο της Αίγλης Ζαππείου που ανήκει στα κληροδοτήματα και πληρώνουμε ενοίκιο. Έχουμε 105 εργαζόμενους. Έρχονται οι άνθρωποι, σέβονται τον χώρο, είναι μέσα στη Βουλή. »Όπως στο παρελθόν, έχει υπάρξει ζήτηση από μειονότητες, όπως από τρανσέξουαλ, και έχουμε στείλει την προσφορά μας χωρίς καμία διάκριση. Μπορεί να είναι ό,τι είναι στη Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν ασπάζομαι την πολιτική τους ιδεολογία αλλά αυτό που με νοιάζει είναι ότι ήρθαν μέσα στον χώρο μας και τον σεβάστηκαν. Επειδή δεχθήκαμε τη ΧΑ σημαίνει ότι είμαστε φασίστες;».   


Έχει καμία σχέση ή φασιστική ιδεολογία με τον αυτοπροσδιορισμό ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό;   


«Όχι, δεν έχει σχέση».   Κλείνοντας, ο κ. Πατέλας τονίζει ότι η Αίγλη είναι μία βιώσιμη εταιρεία που αποδίδει στο κράτος πάνω από 100.000 ευρώ μηνιαίως, σε εργοδοτικές εισφορές και ΦΠΑ.    Η Επιτροπή Ολύμπιων Κληροδοτημάτων υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.   Το LIFO.gr επικοινώνησε και με την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων για το ζήτημα και η γραμματεία μάς απάντησε ότι το κτίριο είναι νοικιασμένο «για χρόνια» και η επιτροπή δεν ενημερώνεται για τις εκδηλώσεις στον πολυχώρο.   «Δεν μας ενημερώνουν για το πρόγραμμα. Δεν ξέρουμε τι πελάτες έχει κάθε μέρα η Αίγλη», είναι η λιτή δήλωσή τους. 


Πηγη:https://www.lifo.gr/now/greece/230744/giati-kai-pos-i-xrysi-aygi-mporei-na-kanei-ekdilosi-stin-aigli-zappeioy-giati-apla-plirose-einai-i-kyniki-apantisi?fbclid=IwAR3Fw-xSOao9jOy1bAoqz0dimD6akiEgaWan-M-wT5BZecfjBrGb33BuTu0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.