24.3.19

Νεκρά παιδιά που έψαχναν παλιοσίδερα στο Σουδάν

Οκτώ παιδιά σκοτώθηκαν χθες στην πόλη Ομντουρμάν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Σουδάν, την ώρα που έψαχναν παλιοσίδερα για να τα πουλήσουν και ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο εξερράγη.


«Προσπάθησαν να το κόψουν και αυτό εξερράγη. Επτά από τα παιδιά πέθαναν ακαριαία και ένα υπέκυψε στα τραύματα στο νοσοκομείο», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στην περιοχή όπου συνέβη το δυστύχημα, βρισκόταν πριν από χρόνια στρατιωτική εγκατάσταση.
Πολλά παιδιά σχολικής ηλικίας εξαναγκάζονται σε εργασία στο Σουδάν, συχνά σε ανθυγιεινές συνθήκες, για να βγάλουν τα προς το ζην εν μέσω μιας ολοένα επιδεινωμένης οικονομικής κρίσης στη χώρα.
Η κρίση πυροδότησε διαδηλώσεις τον Δεκέμβριο για περισσότερους από τρεις μήνες, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για τον τριπλασιασμό της τιμής του ψωμιού που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση του προέδρου Ομάρ αλ Μπασίρ, ο οποίος κυβερνά την χώρα από το 1989.
Σε μια απόπειρα να καταστείλει το κύμα κινητοποιήσεων, ο αρχηγός του κράτους κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 22 Φεβρουαρίου και ανακοίνωσε ότι κάθε παραβίαση αυτού του μέτρου, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε μη εξουσιοδοτημένες διαδηλώσεις, θα τιμωρείται με ποινή έως 10 έτη κάθειρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.