15.3.19

Για τη μαζική ρατσιστική δολοφονική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία

Η είδηση ότι 49 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους πολλά παιδιά, δολοφονήθηκαν την ώρα που παρακολουθούσαν τις λειτουργίες σε δύο τεμένη στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας έχει προκαλέσει θλίψη και οργή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Oι δολοφόνοι τους ήταν ακροδεξιοί ρατσιστές. Λίγες μέρες πριν τη δολοφονία δεκάδων ανθρώπων μουσουλμανικής καταγωγής, ο ένας εξ αυτών, ο Αυστραλός ακροδεξιός Μπρέντον Τάραντ είχε δημοσιεύσει ένα «μανιφέστο» στο οποίο έλεγε ανάμεσα σε άλλα:


«μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα προκαλέσει την προσοχή στην επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός μας, ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο στον κόσμο, οι εισβολείς είναι παντού στις χώρες μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές».
Ο Μπρέντον Τάραντ όχι μόνο είχε προαναγγείλει την επίθεση, αλλά τη μετέδιδε ζωντανά, την ίδια ώρα που πυροβολούσε άντρες, γυναίκες και παιδιά, επειδή ανήκαν σε διαφορετική εθνότητα και είχαν διαφορετική θρησκεία από τον ίδιο. Όλα αυτά, για να εξασφαλιστεί σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το «μέλλον των λευκών παιδιών».


Το όπλο του δολοφόνου έγραφε επάνω «τουρκοφάγος» ενώ σε ένα κείμενο που είχε δημοσιεύσει μερικές μέρες πριν αναφέρει για τους τούρκους:


«Ερχόμαστε να πάρουμε τη Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και μιναρέ στην πόλη. Η Αγία Σοφία θα ελευθερωθεί από μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα είναι και πάλι δικαιωματικά χριστιανική».


Απόσπασμα που φαίνεται σαν να είναι παρμένο από κείμενο ελλήνων εθνικιστών…
Η αιματηρή επίθεση στη Νέα Ζηλανδία, μια χώρα που κάθε άλλο παρά συνηθισμένη είναι σε ακραία ρατσιστικά εγκλήματα, δείχνει καθαρά, ότι το πρόσωπο του φασισμού είναι παντού το ίδιο. Από το Ορλάντο των ΗΠΑ μέχρι τη Νορβηγία και τη μακρινή Νέα Ζηλανδία, ο ρατσισμός δολοφονεί αθώους ανθρώπους, απλά επειδή είναι διαφορετικοί.


Ακροδεξιοί «σωτήρες» της λευκής φυλής όπως ο Μπρέιβικ και ο Τάραντ, υποτίθεται ότι προστατεύουν τον «πολιτισμό μας» από το ισλάμ και τις ακρότητές του. Βασικό τους επιχείρημα είναι οι αγριότητες που διαπράττονται στο όνομά του, από ακραίες ομάδες τύπου Ταλιμπάν. Η μόνη όμως διαφορά ανάμεσα στους λευκούς ακροδεξιούς και τους Ταλιμπάν, είναι το χρώμα του δέρματός τους.


Σε ολόκληρο τον κόσμο, το ρατσιστικό μίσος διαπράττει εξίσου άγρια εγκλήματα με αυτά από τα οποία υποτίθεται ότι «προστατεύει τον πολιτισμό μας». Σε ολόκληρο τον κόσμο, οφείλουμε να οργανωθούμε και να τους σταματήσουμε!Πηγη:http://net.xekinima.org/gia-ti-maziki-ratsistiki-dolofoniki-epithesi/?fbclid=IwAR1-NJJsqe7vGpv1UEzwktbT1L76e_dRnKQ2EpQvCQPwO8LhoDgTr4cKdV4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.