18.3.19

Σκέψεις Μακρόν για απαγόρευση διαδηλώσεων στα Ηλύσια Πεδία

Το ενδεχόμενο να απαγορεύσει καθολικά τις διαδηλώσεις στα Ηλύσια Πεδία, εξετάζει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τα τελευταία επεισόδια στο Παρίσι στο πλαίσιο της 18ης κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων».

Αυτό έκανε γνωστό σήμερα αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας, ενώ εντός της ημέρας ο Μακρόν θα έχει συνάντηση με τον υπουργό και τον υφυπουργό Εσωτερικών της χώρας, Κριστόφ Καστανέρ και Λοράν Νουνέζ αντίστοιχα.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η ανταπόκριση της αστυνομίας στα επεισόδια του Σαββάτου, όπου λεηλατήθηκαν πολλά καταστήματα, ενώ πυρπολήθηκε μια τράπεζα και τραυματίστηκαν 11 άνθρωποι.
Ο Μακρόν υποσχέθηκε ότι θα λάβει «ισχυρά μέτρα» το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων φαινομένων.
Χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι η αστυνομία είχε προετοιμαστεί για ξέσπασμα βίας αλλά ότι δεν απάντησαν στον ίδιο βαθμό σε σχέση με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις. Είπε ακόμη, ότι ήταν πιο προσεκτικοί στη χρήση σφαιρών καουτσούκ λόγω των πολλών τραυματισμών που έχουν προκαλέσει.
Σημειώνεται, ότι σχετικές συστάσεις προς τη Γαλλία για τις σφαίρες από καουτσούκ έκανε πρόσφατα το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Πηγή:https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/187612_skepseis-makron-gia-apagoreysi-diadiloseon-sta-ilysia-pedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.