27.3.19

Οργή για τα ρατσιστικά συνθήματα στο Μαυροβούνιο – Αγγλία

Δέκτες ρατσιστικών επιθέσεων έγιναν ποδοσφαιριστές της εθνικής Αγγλίας κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα στο πλαίσιο των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Σχεδόν από την αρχή του παιχνιδιού οι μαύροι ποδοσφαιριστές των «λιονταριών», όπως ο Ντάνι Ρόουζ, ο Ραχίμ Στέρλινγκ και ο Καλούμ Χάντσον Οντόι δέχθηκαν επιθέσεις από οπαδούς της ομάδας του Μαυροβουνίου με συνθήματα και τραγούδια.
Μάλιστα, ο Στέρλινγκ, σκόρερ του πέμπτου γκολ των Άγγλων, πανηγύρισε με επιδεικτικό τρόπο για να δώσει τη δική του απάντηση στο περισταστικό. Λίγη ώρα αργότερα σχολίασε μέσω Twitter ότι η μόνη απάντηση είναι η εκπαίδευση. Σήμερα, πάντως, ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι, μιλώντας στο BBC, ανέφερε ότι πρέπει οι Αρχές να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους υπεύθυνους.

















Ο προπονητής Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ καταδίκασε το συμβάν, ενώ διεμήνυσε ότι η ομοσπονδία της χώρας του θα θέσει το ζήτημα υπόψιν της UEFA.
Από την πλευρά του ο προπονητής της εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου, Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, δήλωσε ότι «δεν παρατήρησε» περιστατικό ρατσιστικής λεκτικής βίας κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Ο Χάντσον Οντόι δήλωσε ότι άκουσε από αρκετούς στην εξέδρα να κάνουν ήχους μαϊμούς, προσθέτοντας «Δε νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις. Όλοι είμαστε ίσοι». 
Πηγη:https://www.efsyn.gr/athlitismos/podosfairo/188582_orgi-gia-ta-ratsistika-synthimata-sto-mayroboynio-agglia?fbclid=IwAR2FVeUtnMCwHvioI5mWWlffofKRJWwhqwON266IF4TrvHDyPF0pqeCOM00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.