26.3.19

Πετρούπολη, Κυριακή 31/3 – Εκδήλωση: Η εναλλακτική πρόταση για την διαχείριση απορριμμάτων

Δημοσιεύουμε κάλεσμα του «Χωματερή STOP – πολίτες εν δράσει» (στο οποίο συμμετέχει το Ξεκίνημα) σε εκδήλωση που οργανώνει την Κυριακή 31 Μάρτη, στις 18.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης (Εθνικής Αντίστασης 61)

Σας καλούμε στην εκδήλωση- συζήτηση που οργανώνουμε την Κυριακή 31 Μάρτη, στις 18.00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης (Εθνικής Αντίστασης 61) με θέμα:

Οι κοινωνίες Μίλησαν: Όχι στην επέκταση της Φυλής! Όχι στην καύση σκουπιδιών! Όχι χωματερή στο λατομείο Μουσαμά. Η εναλλακτική μας πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ομιλητές:
Τάσος Κεφαλάς, ΠΡΩΣΥΝΑΤ (Πρωτοβουλία Συνεννόησης για την διαχείριση των απορριμάτων)
Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών
Νίκος Μποσινάκος, ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP

Είμαστε πολλές και πολλοί που:
- αγανακτούμε από την υποβάθμιση της ζωής μας από την απαράδεκτη συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, 50 χρόνια τώρα,
- σοκαριστήκαμε από την είδηση πως ο δήμος Αθήνας συζητά με τον δήμο Ασπροπύργου τη δηµιουργία µονάδας που θα καίει επεξεργασµένα σκουπίδια στον Ασπρόπυργο,
- θορυβηθήκαμε όταν ακούσαμε πως σε μελέτη του ΕΣΔΝΑ για την «αξιοποίηση» ως χωματερών παλιών λατομείων, περιλαμβάνεται το λατομείο Μουσαμά,
- φοβόμαστε πως επίκειται νέα επέκταση της Φυλής -παρόλες τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν ήδη συσσωρευτεί στο περιβάλλον, τον αέρα, τα υπόγεια νερά και τη δημόσια υγεία.

Και χρειάζεται να γίνουμε περισσότεροι! Γιατί ο μόνος τρόπος να καταγραφεί το δικό μας «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!», είναι να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία και να δημιουργηθεί ένα πλατύ, ενωτικό και μαζικό κίνημα που να παλέψει ενάντια σε αυτές τις πολιτικές επιλογές και στα συμφέροντα που προωθούν.

Ως «ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP – πολίτες εν δράσει» από την πρώτη στιγμή που συγκροτηθήκαμε θέσαμε επιπλέον ως στόχο μας την παρουσίαση εναλλακτικών προτάσεων. Οι τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον έχουν μόνο να κερδίσουν από προτάσεις που υπηρετούν τον στόχο για μια δημόσια και δημοτική διαχείριση των σκουπιδιών, σε πολλές αποκεντρωμένες και μικρές μονάδες με έμφαση στη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την επανάχρηση και την κομποστοποίηση.

Αντλούμε δύναμη από τα μαζικά τοπικά κινήματα στον Βόλο ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στην Λευκίμμη για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ και τα άλλα σπουδαία περιβαλλοντικά κινήματα όπως στις Σκουριές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και στην Ήπειρο, το Ιόνιο κ.α. ενάντια στην εξόρυξη υδρογοναθράκων.


Η εκδήλωση στο fb εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.