4.3.19

200.000 πολίτες καταδίκασαν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης


Περίπου 200.000 πολίτες διαδήλωσαν το Σάββατο στο Μιλάνο κατά της αντιμεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζει η ιταλική κυβέρνηση. Με κεντρικό σύνθημα το «Πρώτα οι άνθρωποι», οι διαδηλωτές απάντησαν στο δόγμα «Πρώτα οι Ιταλοί» του υπουργού Εξωτερικών και ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.


Όπως αναφέρουν πληροφορίες του BBC, περίπου 200.000 πολίτες της βόρειας Ιταλίας συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Μιλάνου προκειμένου να καταδικάσουν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης. Με κεντρικό σύνθημα το «Πρώτα οι άνθρωποι», οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για το δόγμα «Πρώτα οι Ιταλοί» με το οποίο κινείται πολιτικά η συγκυβέρνηση της Λέγκας του Βορρά και του κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Κόντρα στις δηλώσεις του Ματέο Σαλβίνι, περί πολιτικής που «θα κάνει την Ιταλία πιο ασφαλή», ο δήμαρχος του Μιλάνου δήλωσε στην εφημερίδα «La Repubblica» ότι η διαδήλωση του Σαββάτου «αποτελεί ισχυρή πολιτική μαρτυρία ότι η Ιταλία δεν είναι απλά η χώρα που περιγράφουν κάποιοι αυτή την περίοδο».



Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε το αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου που κάνει πολύ πιο αυστηρή την πολιτική της χώρας ως προς τη μετανάστευση. Αντικαθιστά ιδίως τις άδειες παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, διετούς διάρκειας, που το τρέχον διάστημα παραχωρούνται σε περίπου 25% των αιτούντων άσυλο, με διάφορες άλλες, βραχύτερες άδειες παραμονής, όπως η «η ειδική προστασία», διάρκειας ενός έτους, ή η άδεια παραμονής εξαιτίας «φυσικής καταστροφής στη χώρα καταγωγής», διάρκειας έξι μηνών, μεταξύ άλλων.


Προβλέπει επίσης κατεπείγουσες διαδικασίες απέλασης κάθε αιτούντα άσυλο που χαρακτηρίζεται «επικίνδυνος» από τις αρχές. Παράλληλα, αναδιοργανώνει το σύστημα υποδοχής των αιτούντων άσυλο (146.000 στα τέλη του Οκτωβρίου), οι οποίοι πλέον θα μεταφερθούν σε μεγάλα κέντρα, για λόγους εξοικονόμησης πόρων. Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την γενικευμένη χρήση όπλων που προκαλούν ηλεκτροσόκ, αλλά και των εκκενώσεων κατειλημμένων κτιρίων.

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/139032/200000-polites-katadikasan-tin-antimetanasteutiki-politiki-tis-italikis-kubernisis?fbclid=IwAR37cV7q_8ooEjSdgaGa7YLzeQxP7aVDapR4ut3tu352Tv84W5bxnyWuiZg#.XH0B3RwAOzg.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.