27.2.19

Ανακοίνωση Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά για την καταστολή σε βάρος της πορείας για τον Εμπουκά

Με απανωτές ρίψεις δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης αντιμετωπίστηκε η μαζική πορεία που συνδιοργάνωσαν αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές και πολιτικές συλλογικότητες για να απαιτήσουν δικαιοσύνη για τον νιγηριανό μετανάστη Εμπουκά, ο οποίος πέθανε μέσα στο διαβόητο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, μέσα στο οποίο και στο παρελθόν έχουν χάσει τη ζωή τους μετανάστες.
Η αδικαιολόγητη καταστολή που ασκήθηκε σε βάρος της πορείας για τον Εμπουκά προστίθεται στο βεβαρυμμένο ιστορικό περιστατικών ρατσιστικής βίας και αγριότητας που έχουν υπάρξει μέσα στο Α.Τ. της Ομόνοιας και σε πολλά άλλα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Προστίθεται στην εντεινόμενη ασυδοσία της αστυνομίας και τις κατασταλτικές της πρακτικές της που τείνουν να μεταβληθούν σε καθημερινή «κανονικότητα» σε βάρος μεταναστών, προσφύγων, αντιφασιστικών και κοινωνικών κινημάτων, για την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρει τεράστια ευθύνη.
Η καταστολή τους δεν μας τρομάζει και δεν μας τρόμαξε, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η πορεία συνεχίστηκε συντεταγμένα και μετά την βίαιη επίθεση της αστυνομίας.
Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε δικαιοσύνη για τον Εμπουκά. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του θανάτου του και την τιμωρία των αστυνομικών που ευθύνονται γι’ αυτόν.
Για να αποτρέψουμε τους θανάτους και άλλων Εμπουκά
Για να σταματήσουμε την αστυνομική βία και τις δολοφονίες μέσα στα αστυνομικά τμήματα και τους χώρους κράτησης μεταναστών και προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.