19.2.19

Μήνυση κατά στελεχών του ΚΚΕ από υποψήφιο της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα επειδή τον είπαν φασίστα

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος της “Ελληνικής Αυγής” που φωτογραφιζόταν με Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκο, Τρύφων Μπουγάς, μηνύοντας τους κομμουνιστές που στην Καλλιθέα όπως και παντού μάχονται έμπρακτα κατά της παρουσίας των φασιστών στις γειτονιές.
Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από την καταδίκη του Σωτήρη Ζαριανόπουλου για “λεκτική επίθεση” κατά της Χρυσής Αυγής, επειδή είχε κάνει λόγο για “νοσταλγούς του Χίτλερ και φασίστες – ναζιστές”. Φαίνεται πως οι χρυσαυγίτες πήραν θάρρος μετά από αυτό, ελπίζοντας για μια ακόμα φορά να πετύχουν την καταδίκη των κομμουνιστών, εν προκειμένω σε μια περιοχή σαν την Καλλιθέα, όπου επανειλημμένα έχουν ανορθώσει το ανάστημά τους σε κάθε προσπάθεια των φασιστών να πατήσουν πόδι στην πόλη.

Έτσι λοιπόν ο επικεφαλής της “Ελληνικής Αυγής για την Καλλιθέα”, που στηρίζεται από το νεοναζιστικό μόρφωμα, Τρύφων Μπουγάς, κατέθεσε μήνυση κατά στελεχών του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Καλλιθέα, για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως ένιωσε “θλίψη και στενοχώρια”(!) επειδή οι κομμουνιστές τον παρουσιάζουν ως “φασίστα, ναζιστή και ρατσιστή”, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα ‘’φιλήσυχο, εργατικό και άκρως αποδοτικό σε σχέση με την εργασία του άτομο’’.

Τι όμως τραυμάτισε τον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο του υποψηφίου της εγκληματικής οργάνωσης; Η επισήμανση του αυτονόητου, ότι δηλαδή ο υποψήφιος ενός νεοναζιστικού κόμματος δεν μπορεί παρά να έχει τις ίδιες ιδέες με αυτό. Για όποιον εξάλλου έχει και την παραμικρή αμφιβολία, αρκεί μια ματιά στην ιστοσελίδα του, όπου φωτογραφίζεται περιχαρής με τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη, με τον τελευταίο μάλιστα να υπογράφει και αφιέρωση προς τον Μπουγά με το σύμβολο των Ες – Ες. Επιπλέον, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας και μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος Π. Φαλήρου, το 2015 είχε κατέβει και βουλευτής Β’ Αθήνας της οργάνωσης.

Ακολουθεί αναλυτικά η καταγγελλία της ΛΑΣΥ, η οποία μεταξύ άλλων στηλιτεύει τόσο τις κυβερνητικές ευθύνες, όσο και την ανοχή της δημοτικής αρχής Καλλιθέας, που στο έχει επιτρέψει στην παράταξη των φασιστών να καλλιεργήσει “φιλάνθρωπο και κοινωνικό προφίλ”:


“Πριν λίγες μέρες, ενημερωθήκαμε από τοπική ιστοσελίδα ότι η δημοτική παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα», παράταξη που στηρίζεται από το φασιστικό, εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε μήνυση εναντίον στελεχών του ΚΚΕ, με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα» Τρύφων Μπουγάς ένοιωσε, όπως αναφέρει, «θλίψη και στεναχώρια» γιατί -όπως ισχυρίζεται- τον παρουσιάζουμε ως «φασίστα, ναζιστή και ρατσιστή» ενώ αντίθετα ο ίδιος είναι ένα «φιλήσυχο, εργατικό και άκρως αποδοτικό σε σχέση με την εργασία του άτομο».

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο ίδιος στηρίζει και στηρίζεται ανοιχτά από τη ρατσιστική και ναζιστική Χρυσή Αυγή, ότι οι ιστοσελίδες που τον φιλοξενούν, το διαδίκτυο γενικότερα, είναι γεμάτες με φωτογραφίες του μαζί με φασίστες υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που κατηγορούνται -ανάμεσα στα άλλα- για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των κομμουνιστών και συνδικαλιστών μελών του ΠΑΜΕ, των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα.

Τα προσωπικά του social media είναι γεμάτα με φωτογραφίες του με λεζάντες όπως, «πατρίδα- θρησκεία- οικογένεια», «όλα τα πολιτισμένα έθνη είναι αποικίες της Ελλάδας»,

« από εσένα εξαρτάται να μην γίνει μειονότητα το παιδί σου στην Καλλιθέα» και άλλα τέτοια.

Οι φασίστες Χρυσαυγίτες μέσω της συγκεκριμένης μήνυσης τους, αλλά και των δημοσιεύσεων που ακολούθησαν αυτήν, προσπαθούν θρασύδειλα να στοχοποιήσουν τα στελέχη του ΚΚΕ, δημοτικούς συμβούλους και τον υποψήφιο δήμαρχο με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννη Βακαλόπουλο, να τρομοκρατήσουν όσους συσπειρώνονται και αγωνίζονται μαζί με τους κομμουνιστές. Συνεχίζουν μ’ αυτόν τον τρόπο την δράση που ξεκίνησαν οι πολιτικοί τους πρόγονοι δοσίλογοι και ταγματασφαλίτες.

Η διαχρονική πάλη του ΚΚΕ κατά του φασισμού συνδέεται άμεσα με την πάλη του κατά του καπιταλισμού, κατά της εξουσίας του κεφαλαίου. Κάτι που οι φασίστες Χρυσαυγίτες το γνωρίζουν πολύ καλά, αφού έχουν αποδειχτεί οι καλύτεροι υπερασπιστές της καπιταλιστικής εξουσίας, στήνοντας δουλεμπορικά γραφεία, καταθέτοντας στην βουλή σωρεία ερωτήσεων για τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Γι’ αυτό και χύνουν το αντικομμουνιστικό τους δηλητήριο.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Συριζα για τις ευθύνες που έχει για τη μέχρι τώρα καθυστέρηση της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αλλά και γενικότερα για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, η οποία αξιοποιεί και το φασιστικό φόβητρο προκειμένου να εμφανίζεται ως το μικρότερο κακό.

Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Καλλιθέας που τους έστρωσε το έδαφος και ακόμα δεν έχει καταδικάσει την ενέργεια του φασιστικού μορφώματος, εναντίον συνυποψήφιου του.

Κυβέρνηση, Δημοτική Αρχή και Δήμαρχος, έδωσαν την δυνατότητα στους φασίστες Χρυσαυγίτες να συνεχίζουν να το παίζουν φιλήσυχοι και φιλάνθρωποι, την στιγμή που τέσσερις φορές τον τελευταίο χρόνο έχουν φέρει τα τάγματα εφόδου στην περιοχή της Καλλιθέας.

Καλούμε τον λαό της Καλλιθέας να απομονώσει και να καταδικάσει τις ενέργειες των φασιστοειδών. Το ΚΚΕ στην εκατοντάχρονη ιστορία του δημιούργησε ισχυρούς και ακατάλυτους δεσμούς με τον λαό της Καλλιθέας. Δεσμούς που δεν μπορεί κανένα χρυσαυγίτικο, φασιστικό χέρι να διαγράψει ή να κλονίσει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, το λαό της Καλλιθέας συνολικά, όσους νιώθουν προοδευτικοί και δεν ανέχονται την δράση των φασιστών, να καταδικάσουν τις φασιστικές ενέργειες που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην δράση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καλλιθέα.

Να απαντήσουν αποφασιστικά, μαχητικά, στις επόμενες εκλογές να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

ΚΟΒ Καλλιθέας του ΚΚΕ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας”

Με πληροφορίες από topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.