10.2.19

Σοβαρός τραυματισμός σε κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων»

Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών ξέσπασαν -για άλλη μία φορά- κατά τη διάρκεια της νέας κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων» που έλαβε χώρα στο Παρίσι για 13ο συνεχές Σάββατο. 

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνθρωπος στο ένα του χέρι, με τις αρχές να αναφέρουν ότι έχασε τέσσερα δάχτυλα. Αδιευκρίνιστο το πώς συνέβη το ατύχημα, με κάποιες πηγές να αναφέρουν ότι ο διαδηλωτής τραυματίστηκε όταν εξερράγη ένας «μηχανισμός» που κρατούσε, ενώ κάποιες άλλες να σημειώνουν ότι επρόκειτο για «βομβίδα κρότου-λάμψης» από εκείνες που εκτόξευσαν οι δυνάμεις ασφαλείας.
Η αστυνομία έκανε χρήση των κλομπ και έριξε χημικά προκειμένου να διαλυθούν οι διαδηλωτές, οι οποίοι πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών. Οχήματα, μοτοσικλέτες και κάδοι απορριμμάτων παραδόθηκαν στη φωτιά. 

Βίαιες συγκρούσεις για άλλο ένα Σάββατο στη Γαλλία


Επεισόδια έλαβαν χώρα και στο Μπορντό, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλες πόλεις, όπως η Λιόν και η Ντιζόν.
Περίπου 12.100 άνθρωποι σε όλη τη χώρα -εκ των οποίων οι 4.000 στο Παρίσι- συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, αυτούς τους αριθμούς αμφισβητούν οι διοργανωτές που κάνουν λόγο για πολλές χιλιάδες διαδηλωτές. 
Οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στοχεύουν στο να ασκήσουν πίεση στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, για τις πολιτικές που ακολουθεί στη διακυβέρνηση της χώρας. 
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα δημιουργήθηκε ένταση στις σχέσεις Ρώμης - Παρισιού, μετά τις επαφές που είχε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι ντι Μάιο, με εκπροσώπους από τα «κίτρινα γιλέκα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.