18.2.19

Δικάζεται χρυσαυγίτης για ακόμη μια επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα στη Χίο

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης με την επιβαρυντική περίπτωση των ρατσιστικών χαρακτηριστικών παραπέμπεται να δικασθεί ο χρυσαυγίτης Ματθαίος Μερμηγκούσης για την επίθεση κατά του νοσηλευτή του νοσοκομείου Χίου Γιάννη Κουτσοδόντη, τον Ιούνιο του 2016, έξω από τον καταυλισμό της Σούδας.


Το περιστατικό είχε συμβεί στις 6 Ιουνίου 2016 έξω από τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Σούδας, στην πόλη της Χίου, όπου μετά από πυρκαγιά είχε προκληθεί ένταση, έπειτα από την παρουσία ακροδεξιών.

Ο Γ. Κουτσοδόντης, γνωστός στην τοπική κοινωνία για την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, είχε μεταβεί στον χώρο υπηρεσιακά, με εντολή του νοσοκομείου, προκειμένου να επιβλέψει και να οργανώσει την κίνηση των ασθενοφόρων και την μεταφορά τυχόν τραυματιών προς το νοσοκομείο Χίου.

Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος, κάποια στιγμή και εντελώς αναίτια, δέχθηκε βάναυση σωματική επίθεση από τον κατηγορούμενο, ο οποίος τον πέταξε στο έδαφος κι άρχισε να τον κλωτσά. Το περιστατικό είναι καταγεγραμμένο σε βίντεο. Όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια των αστυνομικών -ακόμα και του αστυνομικού διευθυντή - που παρακολουθούσαν αμέτοχοι τα όσα διαδραματίζονταν, ενώ ο δράστης απομακρύνθηκε ανενόχλητος.

Ο κατηγορούμενος Μ. Μερμηγκούσης, γνωστό μέλος του ναζιστικού μορφώματος στο νησί, έχει πρωτοστατήσει στο πρόσφατο παρελθόν σε βίαιες αντιπροσφυγικές εκδηλώσεις στη Χίο.

Τον Απρίλιο του 2017 είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Χίου σε 18μηνη φυλάκιση και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ (12 μήνες βάσει του αντιρατσιστικού νόμου και 6 μήνες για την επίθεση), καθώς είχε αναγνωριστεί για τη συμμετοχή του σε επίθεση ακροδεξιών ομάδων εναντίον του καταυλισμού της Σούδας.

Αλλά και τον Μάιο του 2018 είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ για την επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Στεβή, στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην παραμονή των προσφύγων στο νησί.

δες βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=q4ghdH-JxBA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.