14.2.19

Προβολή Ταινίας "Η Δασκάλα" στο "Π" στα Πατήσια

Νο ticket cinema οπως κάθε Πέμπτη στο στέκι μας στα Κάτω Πατήσια, με μια τσεχο/σλοβάκικη παραγωγή, αιχμηρή, δραματικά ισορροπημένη και υποδειγματικά ερμηνευμένη σάτιρα πάνω στις παθογένειες μιας εποχής και μιας ιδεολογίας.

Υπόθεση: 1983, προάστειο της Μπρατισλάβας. Από την άφιξη της νέας δασκάλας, Μαρία Ντζατζέτσοβα, η ζωή στο σχολείο έχει πάρει τα πάνω-κάτω για μαθητές και γονείς. Η απόδειξη για διεφθαρμένη συμπεριφορά της δασκάλας και η η απόπειρα αυτοκτονίας ενός μαθητή που μπορεί να σχετίζεται με το θέμα της δασκάλας, κάνει τον διευθυντή να καλέσει τους γονείς για επείγον συμβούλιο, το οποίο οξύνει την κατάσταση. Οι γονείς ζητούνται να υπογράψουν να απομακρυνθεί η Δις Ντζατζέτσοβα από το σχολείο. Αλλά η δασκάλα είναι βαθιά δικτυωμένη μέσα στο κομμουνιστικό κόμμα, κι αυτό κάνει τους πάντες να τρομοκρατούνται.
Ο ζεστός μας χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8 με Glühwein (ζεστό γλυκό κρασί με μπαχαρικα), μπίρες/τσίπουρο, φαγητό, ποπκόρν, χαριστικό παζάρι, κινηματικό βιβλιοπωλείο. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο καλάθι αλληλεγγύης του Π με τρόφιμα μακράς διαρκείας για συντρόφισσες/ους μας που έχουν ανάγκη και για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος".


https://www.facebook.com/events/398704447363973/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.