12.2.19

Η Καμπάνια «Βάλτους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης Της Αθήνας»


Η καμπάνια «Βάλτους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας» σχεδιάστηκε με σκοπό να εντοπίσει και να αναδείξει την εγκληματικότητα που συνδέεται με τις ρατσιστικές επιθέσεις στην πόλη.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τις «Ντάμες Σπαθί» η υπεύθυνη επικοινωνίας του Human Rights 360, Φωτεινή Κοκκινάκη, τόνισε ότι: «Πρόκειται για την αποτύπωση των ρατσιστικών περιστατικών που έχουν λάβει χώρα στην Αθήνα κι έγιναν δίπλα μας».
Όπως είπε πρόκειται για μία κοινή πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Human Rights 360, με στόχο να υπάρξει αντίστοιχη καταγραφή και εκτός Αθήνας και στις άλλες πόλεις της χώρας: «Η πλατφόρμα είναι ήδη ενεργή και σήμερα θα γίνει επίσημη παρουσίασή της.
Μπαίνοντας κανείς και πατώντας στον χάρτη βλέπει κανείς τα περιστατικά που έχουν γίνει. 25 εικαστικοί έχουν συνεργαστεί κι έχουν αποτυπώσει εικονογραφημένα τις επιθέσεις. Τα έργα αυτά των 25 δημιουργών θα παρουσιαστούν 13-19 Μαρτίου σε έκθεση στην Τεχνόπολη.
Όπως επεσήμανε η κ. Κοκκινάκη «αυτό που αναδεικνύεται είναι ότι η βία δεν είναι μόνο αυτή που βλέπουμε, αλλά και η αθέατη. Περιστατικά επιθέσεων που έχουν γίνει σε γειτονιές της Αθήνας από δρόμους που περνάνε και οι ίδιοι, που έχουν γίνει δίπλα μας. Στις ρατσιστικές επιθέσεις, φυσικά καταγράφονται κι αυτές σε βάρος του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.