21.2.19

Πατσατζίδικο στη Θεσσαλονίκη ζητά αποζημίωση 800.000 ευρώ από διανομείς που απέλυσε

Mε αγωγή που κατέθεσε για δυσφήμιση εστιατόριο-πατσατζίδικο στη Θεσσαλονίκη διεκδικεί το ποσό των 800.000 ευρώ από τέσσερις διανομείς που απέλυσε και το κατήγγειλαν.


Όπως τονίζει η Επιτροπή Αγώνα, επιχειρείται «να φιμώσουν τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, το Συνδικάτο μας και συνολικά το συνδικαλισμό» και καλεί τους εργαζόμενους να παραστούν στο Δικαστικό Μέγαρο την ερχόμενη Παρασκευή, για την εκδίκαση της αγωγής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων «η εργοδοσία ζητά συνολικά 800.000 ευρώ από τέσσερις διανομείς με αγωγή που κατέθεσε για δυσφήμιση». Μάλιστα, η Επιτροπή καταγγέλλει πως η εργοδοσία του πατσατζίδικου «συνεχίζει να προκαλεί και ζητάει τα φιλοδωρήματα και το νερό που πίνουν οι διανομείς να συνυπολογίζονται ως μέρος του μισθού τους».

«Με αυτό τον τρόπο θέλουν να φιμώσουν τους εργαζομένους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, το Συνδικάτο μας και τον συνδικαλισμό (…) μα σταματήσουν τη δράση και τους αγώνες της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων που αγωνίζεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για να οργανώσεις τους διανομείς, να αναδείξει, να καταγγείλει και να βάλει τέλος στις άθλιες και μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας με τις οποίες εργαζόμαστε», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.