10.1.19

«Χιλιάδες μετανάστες επιστρέφουν στην πατρίδα τους από την Ελλάδα»

Το 2018 περισσότεροι από 12.700 μετανάστες επέστρεψαν στην πατρίδα τους από την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας τα οποία επικαλείται δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Die Zeit.

«Μόνο τον Δεκέμβριο γύρισαν σχεδόν 800. Οι περισσότεροι επέστρεψαν στην Αλβανία, το Ιράκ, το Ιράν και τη Γεωργία» επισημαίνεται» γράφει η γερμανική εφημερίδα.
Επίσης, κάνει εκτενή αναφορά στην πρόσφατη κριτική που άσκησε η Oxfam για τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στους καταυλισμούς της Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Μόρια, όπως και για το ανεπαρκές σύστημα εντοπισμού των ευάλωτων αιτούντων άσυλο στη Λέσβο.
Η Die Zeit σημειώνει ότι «όπως τονίζει η Oxfam, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη της με αυτή την πρόκληση. Το ζητούμενο είναι να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο οι αιτούντες άσυλο στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά, η διεθνής κοινότητα, εδώ και χρόνια, δεν μπορεί να συμφωνήσει σε δεσμευτικές ποσοστώσεις για τον διαμοιρασμό των προσφύγων σε όλες τις χώρες».
Στο δημοσίευμα φιλοξενείται δήλωση της εκπροσώπου του Κόμματος της Αριστεράς για τη μετανάστευση στο γερμανικό κοινοβούλιο, Γκιοκάϊ Ακμπουλούτ, κατηγόρησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για απραξία και ζήτησε να κλείσουν τα hotspots» στα ελληνικά νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.